Bakan Akar: Rasulayn, Tel Abyad kontrolümüz altımızda

Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili bilgi vermek için İYİ Parti’yi ziyaret eden Milli Savunma bakanı Hulusi Akar, "Rasulayn, Tel Abyad kontrolümüz altımızda. Buradaki mücadelemiz devam ediyor" dedi

Bakan Akar: Rasulayn, Tel Abyad kontrolümüz altımızda
Son Güncelleme: 14 Ekim 2019 Pazartesi 15:46
14 Ekim 2019 Pazartesi 13:55

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İYİ Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret ederek Barış Pınarı Harekatı hakkında bilgilendirmede bulundu. Akar ziyaret sonrasında ise basın mensuplarına konuştu.

“Rasulayn, Tel Abyad kontrolümüz altımızda”

Faaliyetlerin Türk askerin başarısıyla devam ettiğini belirten Akar, “Rasulayn, Tel Abyad kontrolümüz altımızda. Buradaki mücadelemiz devam ediyor. PKK ile de DEAŞ ile de mücadelemiz sürecek. Burada bizim tek hedefimiz vardır PKK'lı teröristlerdir. Kontrolü sağlanan bölgelerdeki kardeşlerimize gereken yardımlar da gitmektedir.” İfadelerini kullandı.

DEAŞ konusunda hassasiyetlerinin olduğunu belirten Bakan Akar, “Bizim ele geçirdiğimiz yerlerden birinde DEAŞ hapishanesi vardı ve biz gittiğimizde bu hapishaneyi teröristler boşaltmışlardı. Buradaki tutuklular YPG'li teröristler tarafından kaçırılmış. Bunun fotoğrafları çekildi ve ilgili mercilere iletildi. Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde bir terör koridoruna izin vermeyecektir. İnşallah burada güvenli bölge oluşturulacak sulh devam edecek." açıklamasını yaptı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar