Bakan Akar açıkladı: ABD heyeti bakanlığımıza geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin Afganistan'daki durumu ile ilgili açıklamalar yaptı Bakan Akar, ABD'li heyetle görüştüklerini belirterek, "Teknik heyet geldi. Şu an için alınmış bir karar yok. Mevcut personel dışında bölgeye giden personelimiz bulunmuyor." dedi.

Bakan Akar açıkladı: ABD heyeti bakanlığımıza geldi
Son Güncelleme: 24 Haziran 2021 Perşembe 11:57
24 Haziran 2021 Perşembe 11:54

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Hassas Güdüm Kiti-82 Teslimat Töreni'nde konuştu. Bakan Akar, Afganistan konusunda ABD'li bir heyetin geldiğini ve henüz bir kararın olmadığını söyledi.

Bakan Akar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye her zaman Afganistanlı kardeşlerimizin barış, güven ve istikrarda yaşaması için çaba sarf etmiştir.

BM kararları çerçevesinde 2002’de göreve başlandığı andan itibaren Uluslararası güvenlik Yardım Kuvveti’ne, 2015’ten itibaren de NATO’nun kararlı destek misyonuna katkı sağlamayı sürdürüyoruz. Burada TSK mensuplarının ve diğer mensup arkadaşlarımızın başarıları da uluslararası kamuoyu tarafından saygı ile izlenmektedir.

 

Hali hazırda Kabil eğitim yardım danışmanlık komutanlığını Türkiye, TSK olarak biz yürütmekteyiz. Bugüne kadar elde edilen kazanımların korunması ve bu kapsamda 6 yıldır sürdürülmekte olan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı işletilmesi sorumluluğunun gerekli şartlar sağlanırsa tarafımızdan devam ettirilmesi söz konusudur. Bu konuda görüşmeler devam ediyor.
Bu hususu diğer ülkelerle birlikte nasıl yapabileceğimiz konusunda çalışma yapıyoruz. ABD teknik heyeti de bugün şu anda bakanlığımıza geldi, görüşmeler yapıyoruz, devam ediliyor.

Şu an için alınmış herhangi bir karar yok. Mevcut personelimiz dışında bölgeye giden personelimiz bulunmamaktadır."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar