Bahçeli'den Yavaş açıklaması: Adaylıktan çekilmelidir

Kırıkkale mitingi sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş’ın adaylıktan çekilmesinin daha doğru olacağını belirtti.

Bahçeli'den Yavaş açıklaması: Adaylıktan çekilmelidir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
13 Mart 2019 Çarşamba 12:12

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kırıkkale mitingi sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bahçeli, ‘Mansur Yavaş ile ilgili iddialar var. Bir taraftan çek senet tahsilat işini doğru olduğunu söyleyen var. Yavaş ise karşısındaki kişinin şizofren olduğunu iddia etti. Nasıl yorumluyorsunuz? Çekilmesi gerekir mi?’ sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bu konuyu iki sebepten dolayı çok iyi düşünmek lazım. Bir: Tartışmaya muhatap olan kişi Türkiye’nin çok kritik bir sürecinde mahalli idareler seçimlerinde Başkentin, CHP ve onunla oluşmuş olan zillet ittifakının adayı olarak taktim edilen bir kişi. Demek ki olayı değerlendirirken bu siyasi olayla ilişkili tutmak, onunla beraber yorumlamak gerekir. Diğeri ise olayın hukuki boyutu var. Hukuki boyutla ilgili bilinen şey -Kamuya aksettiği şekliyle- hukuki yönden bir ceza almış.

Bu da Yargıtay tarafından onanmış. Bunun ikisi yan yana geldiğinde Türkiye’ siyasetin çok yoğun tartışmaların içinde olduğu bir süreçte Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan bir şahsın buna benzer yaklaşımlarla tartışılmaya açılması, dikkat çekici bir durumdur. Artık kalan 19 gün içerisinde sürekli tartışmaya zemin teşkil edecektir. Bir iddianame hazırlanmış, mahkemeden karar verilmiş…Hukuki süreç seçim gününe kadar veya sonrasına kadar devam edeceğe benziyor. Buraya müdahale etmek doğru değil.

Madem ki bir iddianame hazırlanmış ve bu iddianame mahkemece kabul edilmiş, soruşturmanın başlatılması istenmiş öyleyse soruşturmanın sonucuna kadar konunun hukuki yönü üzerinde çok yönlü bir tartışmaya girmek doğru olmaz. Hukuku yönlendirmek de doğru olmaz. Ama bu gelişmelerin siyasi boyutu 19 gün tartışılacak. Böyle bir durum karşısında olacak?

“‘Adaylıktan çekiliyorum’ demesi en ahlaki yoldur”

Bana göre hem CHP’ye olan saygısından, hem o partinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak bir çok ısrara rağmen Kılıçdaroğlu tarafından dayatılarak yapılmış olması dikkate alındığında o zaman kişinin, “Ben soruşturma sonucu alınıncaya kadar, siyasi olarak CHP’nin temsilinde hem şahsıma hem partime bir zarar vermemek, hem de mahalli idareler seçimlerini gölgeye düşürmemek için adaylıktan çekiliyorum” demesi en ahlaki yoldur. Yani büyükşehir belediye başkan adaylığını noktalaması gerekir. Hem kendinin gelecekteki siyasetinin devamı açısından hem CHP açısından hem de hukuki yönden soruşturmanın sonucunu alınıncaya kadar böyle olmasında yarar var.

“Yavaş yavaş ayrıl”

Artık Türkiye’de tüm mahalli idareler seçimlerinde gündem bu olacak. CHP Genel Başkanından herhangi bir şey gelmeden, bu kadar ‘samimi, dürüst, ilkeli, samimi’ ölçülerde siyaset yapan, büyükşehre kritik süreçlerde talip olan bir kişi partisini rahatlatmalı, seçimi rahatlatmalı, toplumsal gerginliği azaltmalı ve bunun içinde adaylıktan çekildiğini ifade etmeli. Yani diyorum ki yavaş yavaş ayrıl!”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar