Bahçeli Ozan Arif'e hakaret davası açtı

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin avukatı Yücel Bulut, Ozan Arif olarak bilinen Arif Şirin hakkında Bahçeli'ye hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldığını duyurdu.

Bahçeli Ozan Arif'e hakaret davası açtı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:40
22 Eylül 2017 Cuma 16:48
 
 
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin avukatı Yücel Bulut, yaptığı açıklamada, Ozan Arif olarak tanınan Arif Şirin hakkında kamu davası açıldığını söyledi.
 
 
Bulut, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
 
 
"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapmış olduğumuz suç duyurusu üzerine, kamuoyunda Ozan Arif olarak bilinen Arif Şirin hakkında yapılan soruşturma neticesinde adı geçen hakkında, muhterem Genel Başkanımıza hakaret ettiği gerekçesiyle tanzim edilen iddianame çerçevesinde Ankara 36’ncı Asliye Ceza Mahkemesi nezdinde hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmıştır."
 
 
NE OLMUŞTU?
 
 
Arif Şirin, isim vermeden yazdığı bir şiirinde 'Şerefsiz' ifadesini kullanmıştı. Bunun üzerine Bahçeli'nin avukatı savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. 
 
 
Arif Şirin, suç duyurusu üzerine şu yorumu yapmıştı:
 
 
“Ben bir şerefsiz elbisesi diktim. Bu elbiseyi birileri kendisine yakıştırıyorsa, söyleyecek sözüm olmaz. Yazdığım her satırın arkasındayım. 
 
 
Bunun bu derece birileri tarafından mahkemeye taşınmasını da manidar buluyorum. İddia edenler, iddialarını ispatlamakla mükellefler. 'Şerefsiz' dediğimi ona ait olduğunu ispat ederlerse, şeriatın kestiği parmak acımaz."
Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar