Bağdadi’nin ablası yakalandı

ABD’nin Suriye’nin İdlib kentinde düzenlediği operasyon sırasında ölen DEAŞ terör örgütünün lideri Ebubekir el Bağdadi'nin ablası Rasmiya Awad'ın Türkiye’nin dün akşam saatlerinde düzenlediği operasyon sonucu yakalandığı duyuruldu

Bağdadi’nin ablası yakalandı
Son Güncelleme: 5 Kasım 2019 Salı 08:43
5 Kasım 2019 Salı 08:41

Bir Türk istihbarat yetkilisi, Haber ajansı AP'ye verdiği bilğide 65 yaşındaki kadının örgüt üyesi olduğundan şüphelenildiğini söyledi. Rasmiya Awad'ın, Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesi içinde kalan Azez'de kocası, gelini ve 5 çocuğuyla birlikte bir konteynerin içinde yakalandığı belirtildi.

Haberde yakalanan yetişkin zanlıların sorgularının devam ettiği kaydedildi.

Olaya ilişkin bilgi veren yetkili, “Bu tür bir olay, istihbarat açısından altın madeni. Örgüt hakkında bildiklerimizi genişletebilir ve kötü adamları yakalamamıza yardım edebilir” diye konuştu.

Bağdadi, ABD'nin geçen ay İdlib yakınlarında düzenlediği operasyonda öldürülmüştü.

Bir başka başarı örneği

İletişim Başkanı Fahrettin Altun Twitter'dan attığı mesajda Awad'ın yakalanmasının Türkiye'nin DEAŞ'la mücadeledeki kararlılığının ispatı olduğunu söyledi.

Altun mesajında, "Türkiye'nin, ideolojisine ve kökenine bakmaksızın terörle mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Bağdadi'nin kız kardeşinin yakalanması, terörle mücadele operasyonlarının başarısına bir başka örnek. Türkiye'nin DEAŞ'la mücadele konusundaki kararlılığına gölge düşürmek için yoğun kara propaganda yapılıyor. Bizimle aynı görüşteki partnerlerimizle terörle mücadele alanında sürdürdüğümüz işbirliği hiç bir zaman sorgulanamaz" ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar