için kaldı

Babalar Günü ne zaman? 2021 Babalar Günü hangi tarihte kutlanır?

Mayıs ayında Anneler gününün kutlanmasından sonra Babalar Günü ne zaman sorusu merak konusu oldu. Babalar Gününün hangi ay ne hangi günde kutlanacağı bu özel günde hediye almak isteyenler tarafından araştırılmakta. Peki, Babalar Günü hangi ayda kutlanır?

Babalar Günü ne zaman? 2021 Babalar Günü hangi tarihte kutlanır?
Son Güncelleme: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 16:40
19 Mayıs 2021 Çarşamba 16:38

Mayıs ayında kutlanan Anneler Gününün geride kalmasından sonra babalar için en özel günlerden birisi olan Babalar Günü için geri sayım başladı. Babalar Günü için önceden hazırlık yapan ve bu anlamlı günü daha özel hale getirmek isteyenler şimdiden hediye hazırlıklarına start verdi.

2021 BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN? HANGİ TARİHTE KUTLANIR?

Babalar Günü, her sene geleneksel olarak Haziran ayının 3. haftasının Pazar günü kutlanmaktadır. Buna göre; 2021 yılında Babalar Günü 20 Haziran Pazar günü kutlanacaktır.

BABALAR GÜNÜ TARİHÇESİ

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü.

Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Bu yüzden Babalar Günü Haziran ayında kutlanır. Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir.

1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar