için kaldı

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yeni ateşkes kararı

Azerbaycan ile Ermenistan 18 Ekim’de yerel saat ile 00.00’dan itibaren insani amaçlı geçici ateşkeste anlaştı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yeni ateşkes kararı
Son Güncelleme: 17 Ekim 2020 Cumartesi 23:07
17 Ekim 2020 Cumartesi 22:04

Türk medyasında ilk kez SuperHaber'in duyurduğu Azerbaycan ile Ermenistan'ın anlaştığına ilişkin ayrıntılar netleşmeye başladı. 

Rus Haber Ajansı TASS'ın ve Anadolu Ajansı'nın bildirdiğine göre Azerbaycan ile Ermenistan, Dağlık Karabağ Bölgesinde 18 Ekim’de yerel saat ile 00.00’dan itibaren insani amaçlı geçici ateşkeste anlaştı.

 

 

Buna göre cumartesiyi pazara bağlayan bu gece 00.00'da ateşkes başlayacak. 

Ateşkes anlaşmasının öncesinde Ermeni tarafının Azerbaycan'ın tüm şartlarını kabul ettiği gelen bilgiler arasındaydı. 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada geçici ateşkes kararının, AGİT Minsk Grubu eş başkanı ülkelerinin devlet başkanlarının 1 Ekim tarihli bildirisi ile AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının 5 Ekim tarihli bildirilerine dayanarak ve 10 Ekim tarihli Moskova bildirisine uygun olarak kabul edildiği bildirildi.

Ancak, iki ülke arasında 10 Ekim'de Moskova'da yine ateşkes imzalanmış ancak, Ermenistan imzalar atıldıktan birkaç saat sonra Gence'ye saldırarak anlaşmayı bozmuştu.

Ermenistan'ın Gence kentine füzelerle yaptığı bu saldırı sonucu 10 kişi ölmüş, 35 kişi yaralanmıştı.

15 Ekim'de de Terter kentinde defin töreni için mezarlığa giden sivillere yönelik düzenlenen saldırıda, 4 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.

Ermeni güçleri cuma gecesi yine Gence'ye füzelerle bir saldırı daha düzenlemiş, 13 sivil yaşamını yitirmiş, 50'nin üzerinde sivil yaralı olarak enkaz altından çıkartılmıştı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar