Az Önce! TSK, Afrin kırsalında çıkan çatışmada: 8 şehit, 13 yaralı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan açıklamada Afrin kırsalında çıkan çatışmada şehit sayısının 8'e yükseldiği belirtildi. Yaralı asker sayısının ise 13 olduğu açıklandı.

Az Önce! TSK, Afrin kırsalında çıkan çatışmada: 8 şehit, 13 yaralı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
1 Mart 2018 Perşembe 23:42

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye'nin Afrin bölgesinde teröristleri etkisiz hale getirmek üzere sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bölgeye sevk edilen birlik, Raco bölgesinde teröristler ile çatışmaya girdi.

TSK tarafından yapılan açıklamada şehit sayısının 8'e yükseldiği belirtildi. Yaralı asker sayısının ise 13 olduğu kaydedildi.

İHA'nın aktardığına görte, Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, 01 Mart 2018 tarihinde Afrin'de icra edilen operasyonlar esnasında beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, yedi kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

Bu arada çatışmaların yoğun olduğu harekatta yaralanan askerler, Suriye'nin Afrin bölgesinden alınarak ambulanslarla Hatay'daki hastanelere getirildi. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar