AYM Başkanı Arslan’dan AİHM ziyareti

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, AİHM'e de bir ziyarette bulunacak.

AYM Başkanı Arslan’dan AİHM ziyareti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
18 Ocak 2018 Perşembe 11:12

AYM Başkanı Zühtü Arslan, 26 Ocak’ta Strasbourg’da temaslarda bulunacak.

 Arslan’nın Avrupa Konseyi (AK) Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile bir araya gelmesi öngörülüyor. Görüşmede Türkiye’de son dönemde yargı bağlamında yaşanan gelişmelerin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki davaların durumu ve AYM’nin sürece yaklaşımının ele alınması bekleniyor.

Arslan’ın bir başka durağı da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) olacak.

Arslan, AK’ye üye 47 ülkenin yüksek yargı temsilcilerini bir araya getirecek olan yeni adli yıl açılışına katılacak.

 ZÜHTÜ ARSLAN KİMDİR? 1964 yılında doğan Prof. Dr. Zühtü Arslan, 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını ve doktorasını 1991 ve 1996 yıllarında İngiltere’de Leicester Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı.

2002 yılında Doçent, 2007 yılında da Profesör olan Arslan, halen Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yapıyordu. İnsan hakları, anayasa hukuku, hukuk-siyaset ilişkisi ve siyaset felsefesi gibi alanlarda çeşitli ulusal ve uluslararası akademik dergilerde makaleleri yayımlanan Arslan’ın ayrıca Anayasa Teorisi başlıklı bir kitabı bulunuyor.

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenen “Türkiye’de İfade Özgürlüğü” konulu projede uzman ve kitap yazarı olarak yer alan Prof. Dr. Arslan, Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen “Dinlerarası İlişkiler: Seküler ve Demokratik bir Sistemde Barış İçinde Bir arada Varoluş Arayışı” başlıklı projede kitap yazarı olarak yer aldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar