için kaldı

Avrupa Birliği ve İngiltere Brexit konusunda anlaştı

İngiltere ve AB, Brexit için yeniden düzenlenmiş bir anlaşma üzerinde uzlaşı sağladı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Kontrolü geri alan harika bir anlaşma yaptık. Şimdi Parlamento Brexit'in cumartesi günü yapılmasını sağlamalı" diye konuştu

Avrupa Birliği ve İngiltere Brexit konusunda anlaştı
Son Güncelleme: 17 Ekim 2019 Perşembe 16:42
17 Ekim 2019 Perşembe 12:44

Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere, yeniden düzenlenmiş Brexit anlaşması üzerinde uzlaştı.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, sosyal medya hesabından AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'a yazdığı mektubu yayımladı.

Juncker paylaşımında "Müzakereler sonucu, yeniden düzenlenmiş İrlanda/Kuzey İrlanda'ya ilişkin Protokol ve 17 Ekim 2019 tarihli Siyasi Deklarasyona ilişkin uzlaşı sağlandı" ifadesini kullanarak, bunların AB Komisyonu tarafından onaylandığını vurguladı.

Juncker, AB Konseyi'ne de gözden geçirilmiş Brexit anlaşmasını onaylaması çağrısında bulundu.

Anlaşmada revize edilen maddelere ilişkin detaylar paylaşılmadı.

Johnson'dan parlamentoya çağrı

"Kontrolü geri alan harika bir anlaşma yaptık" diye açıklamada bulunan İngiltere Başbakanı Boris Johnson da parlamentonun Cuma günü Brexit'i tamamlaması gerektiğini, böylece diğer öncelikli konularla ilgilenmeye başlayabileceklerini belirtti.

Londra yönetimi son olarak, Brüksel ile anlaşma olsun olmasın 31 Ekim'de birlikten ayrılacaklarını duyurmuştu.

İngiltere'nin 3 yıl süren müzakerelerin ardından AB'den ayrılmasının yolunu açan anlaşmanın AB liderleri ve İngiltere parlamentosu tarafından onaylanması gerekiyor.​

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar