Erdoğan’dan AB’ye mesaj: Avrupa Birliği kendinize gelin, kapıları açarız

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliğine ve NATO’ya seslendi.

Erdoğan’dan AB’ye mesaj: Avrupa Birliği kendinize gelin, kapıları açarız
Son Güncelleme: 10 Ekim 2019 Perşembe 14:29
10 Ekim 2019 Perşembe 14:27

 AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği’ne ve NATO üyesi ülkelere mesaj gönderdi.

Erdoğan konuşmasında AB için şu ifadeleri kullandı:

“Ey, Avrupa Birliği kendinize gelin! Bizim şuandaki operasyonumuzu bir işgal hareketi diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay kapıları açarız 3.6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz.

Kalkmışlar para hesabı yapıyorlar. Neymiş ikinci taksidi göndermeyeceklermiş. Biz zaten sizden bir şey alarak hareket etmedik. 40 milyar dolar harcadık. Bir o kadar daha harcar yolumuza devam ederiz ama kapıları da açarız. Siz bize hiçbir zaman samimi olmadınız 1963'ten beri oyaladınız. AB'ye aldık alacağız diye oyaladınız siz dürüst değilsiniz. Hayatınız yalan üzerine kurulmuş. İstediğiniz kadar saldırın biz bu yolda emin adımlarla yürüyoruz, yürüyeceğiz”

“5. maddeyi gayet iyi biliyorlar”

Uzun bir zaman boyunca beklenilen adımların atılmadığını ve oylama taktiklerine başvurulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO üyesi ülkelere şöyle seslendi:

“Parayla kullanılan bir örgütün hükmünün olamayacağı bellidir. NATO üyelerine sesleniyorum. Başta ABD. Biz Türkiye'yiz. Biz NATO üyesi ülkesiyiz. 5'inci maddeyi gayet iyi biliyorlar. Bu terör örgütleri NATO üyesi Türkiye'ye saldırırken siz buna sessiz kalamazsınız. NATO üyesiyseniz. NATO'ya karşı olan edinimlerini yerine getiren ülkelerden birisi Türkiye'dir. Siz Türkiye'yi birkaç tane zibidi terör örgütüne tercih etmeyeceksiniz öyle mi? Buna eyvallah edemeyiz. Dolayısıyla bunun da gereğini yapmaya mecburuz. Kim olursa olsun... Bütün bunlara rağmen meseleyi suhuletle çözmek için sabrettik. Sonuçta kendi göbeğimizi kendimizin kesmesinden başka çare kalmadığını gördük.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar