Atlasjet uçuşları durdurdu! İflas başvurusu

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü: Atlasjet Havayolları, operasyonlarını sürdüremediğinden iflas başvurusunda bulunmuş olup uçuşları durdurulmuştur.

Atlasjet uçuşları durdurdu! İflas başvurusu
Son Güncelleme: 14 Şubat 2020 Cuma 16:47
14 Şubat 2020 Cuma 16:23

AtlasGlobal Havayolları (Atlasjet) resmi olarak iflas başvurusunda bulundu. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) "Atlasjet Havayolları, operasyonlarını sürdüremediğinden iflas başvurusunda bulunmuş olup uçuşları durdurulmuştur" açıklamasında bulundu.

Önce ara verdi sonra Avrupa seferlerini durdurdu

AtlasGlobal, ekonomik gerekçelerle tarifeli seferlerine 26 Kasım-21 Aralık 2019 tarihleri arasında ara vermişti. 21 Aralık'ta uçuşlarına tekrar başlayan AtlasGlobal 8 Ocak'ta da Avrupa uçuşlarına mart ayı başına kadar ara verdiğini duyurmuş, azalan talep nedeniyle iç seferlerdeki tarife sayısını düşürmüştü. Avrupa'da Londra, Amsterdam ve Paris olmak üzere üç noktaya direkt uçan şirket uçuşlarının durdurulmasına gerekçe olarak havacılık sektörü için düşük sezon olarak nitelendirilen bu dönemdeki talep azlığını göstermişti. Avrupa seferlerinin yaz sezonunun başlayacağı şubat sonu-mart ayı başında yeniden başlayacağı kaydedilmişti.

12 Ocak'ta uçuşlarını durdurdu

Atlas Global, 12 Ocak'ta da çalışanlarına uçuşların durdurulduğunu iflas başvurusunda bulunulacağını duyurmuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar