için kaldı

Atatürk'e benzerlik yeni bir kazanç kapısına dönüştü

Bu yıl 29 Ekim ve 10 Kasım'daki etkinliklere Atatürk'e az-çok benzeyenlerin de sıkça katılması ve bu kişilerin bunu bir şöhret ya da rant kapısına dönüştürmesi tartışma yarattı.

Atatürk'e benzerlik yeni bir kazanç kapısına dönüştü
Son Güncelleme: 16 Kasım 2019 Cumartesi 12:09
16 Kasım 2019 Cumartesi 12:05

Son 10 Kasım ve öncesindeki 29 Ekim kutlamalarında Atatürk’e benzeyen bazı kişilerin para karşılığı bayram kutlamalarına, etkinliklere hatta düğünlere katılması tartışma konusu oldu.

Sosyal medyada bu durum “Ulu Önder’in aziz hatırasına saygısızlık” olarak nitelendiriliyor. Aralarında “En çok ben benziyorum” kavgası olan bu kişiler ise “Biz Ata’yı yeni nesillere anlatıyoruz” diyerek kendilerini savunuyor.

Posta'dan Alev Gürsoy Cimin'in haberine göre Atatürk’e benzerliğini kullanmakla en çok suçlanan kişilerin başında Göksal Kaya geliyor. Kendisine “Paşam” diyen insanlara elini öptürüp fotoğraf çektiren, İzmir'de frak giyerek gezen Göksel Kaya, “Halkta bir Atatürk özlemi var ve beni görünce de bunu yansıtıyorlar. Ben tiyatro sanatçısıyım. Etkinliklerden para almamdan daha doğal ne olabilir? Suiistimal ettiğim bir şey yok” diyor.

"Ben doğal benziyorum onlar makyajla"

Bursa’da yaşayan emekli milli eğitim müfettişi Nejdet Bardak da “Bunun giderleri var, yüksek fiyat talep etmiyorum. Göksal Kaya’dan ise çok rahatsız oluyorum. Bu adam cidden kendisini paşa zannediyor” diye konuşuyor.

İzmir Tire’den şoför Ayhan Ayber ise “Ben para almıyorum. Üstelik Atatürk’e en çok ben benziyorum. Onlar makyajla benziyor” iddiasında bulunuyor.

“Yolda görüp sarılıp ağlıyorlar”

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi udi Ali Ayhan, “Yolda görünce boynuma sarılıp ağlıyorlar. Hiçbirimiz Atatürk gibi olamayız” diyor. İzmir’den elektrikçi Mesut Yontan da, “Bu benzerlikten tek kuruş elde etmedim. Halkın ilgisi güzel ama Atatürk’e kimse benzeyemez. Bu benzerliğin suiistimal edilmesine karşıyım” diye konuşuyor.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar