Askerleri Yunan casusu diye suçladı! Firari FETÖ’cü savcı yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün kumpası olarak bilinen Askeri Casusluk davasının firari savcısı Zafer Kılınç İpsala’da yakalandı.

Askerleri Yunan casusu diye suçladı!  Firari FETÖ’cü savcı yakalandı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
17 Nisan 2018 Salı 07:45

 Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması’nın kumpaslarından Askeri Casusluk davasının firari savcısı Zafer Kılınç kaçarken İpsala’da yakalandı.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre, FETÖ’nün kumpaslarından Askeri Casusluk davası İzmir’de 88’i tutuklu 357 sanıktan oluşuyor.

Bu davada FETÖ’cü savcı Zafer Kılınç, subayları Rusya ve Yunanistan’a casusluk yapmakla ve terör örgütü PKK’ya bilgi satmakla suçluyordu. FETÖ’cü Kılınç Yunanistan’a kaçarken İpsala’da yakalandı. İzmir’de görevli eski özel yetkili savcılardan Kılınç’ın adı, subayların cinsel ilişki karşılığında bilgi sattığı iddiasıyla açılan Askeri Casusluk davasıyla duyulmuştu.

Davanın başlangıç tarihi 9 Mayıs 2012’ye dayanıyor. İzmir Emniyeti’nde başlayan süreçte Gözaltına alınanlar arasında sadece kadınlar ve subaylar değil, örgüt lideri olduğu iddia edilen bir siyasetçi de vardı. Sanıkların evlerinde yapılan aramalarda flash bellekte ‘Pandora’ adlı şifreli dosya bulundu. Ve ‘Pandora’ açılınca içinden ‘örgüt’ çıktı!

 İddianamede örgütün, iki kadın, biri mali müşavir, altı subay olmak üzere, dokuz koordinatör tarafından yönetildiği; gruba 200 asker ve 52 eskort kız ve travestinin bağlı olduğu iddia edildi. Yönetici oldukları iddia edilen iki genç kadın, iddianamedeki yaşları hesaba katıldığında, örgüt kurulduğunda 12 ve 13 yaşında görünüyordu. Ayrıca ‘örgüt lideriyle’ de herhangi bir temasları yoktu. Fakat o tarihte bu hayati ayrıntıları kimse umursamadı.

Şubat 2016’da tüm sanıklar için beraata hükmedildi. Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi de bu kararı onadı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar