Bakan Varank müjdeyi verdi! Aşı ve ilaç için kollar sıvandı

Koronavirüs hakkında konuşan Bakan Varank, " Ülkemizde aşı ve ilaç konusunda önemli yetkinlikler var. Çok hızlı netice alabileceğimiz yenilikçi yaklaşımlar belirlendi." açıklamasında bulundu.

Bakan Varank müjdeyi verdi! Aşı ve ilaç için kollar sıvandı
Son Güncelleme: 2 Nisan 2020 Perşembe 11:56
2 Nisan 2020 Perşembe 11:53

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Kovid-19 Türkiye Platformu" koordinasyonunda gerçekleştirilen Aşı ve İlaç Geliştirme Sanal Konferansı'na video konferans yöntemiyle katıldı.

Bakan Varank'ın yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde:

“Olmazsa olmaz dediğimiz kırmızı çizgilerimiz var. Emekçilerimizin işini kaybetmemesi, temel ihtiyaçların karşılanması, sağlık hizmetlerine erişim asla taviz vermeyeceğimiz alanlar. Bütün vatandaşlarımız lütfen müsterih olsun. Bu süreç geçene kadar yanlarında olmaya, çalışmaya devam edeceğiz.

Aşı ve ilaç geliştirme projelerindeki temel araştırmalara TÜBİTAK liderlik ediyor. Ülkemizde aşı ve ilaç konusunda çok önemli etkinlikler bulunuyor. Aşı ve ilaç araştırma gruplarımızı zaten oluşturmuştuk.

7 ilaç, 7 de aşı projesi bulunuyor

kovid-19 ile mücadelede bu daha da etkin hale geldi. Covid-19 alt platformunu kurduk. Kovid-19 Platformu altında 7 aşı projesiyle kimyasal ve biyoteknolojik yöntemlerin uygulanacağı 7 ilaç geliştirme projesi yer alıyor.

Bu ekipte çalışan tüm araştırmacılarımıza sonsuza kadar güveniyoruz. Her türlü ihtiyacınızı karşılayacağımızdan emin olabilirsiniz. Hepimiz sizlerden gelecek güzel haberleri bekliyor olacağız. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar