Artvin’de yağış sele neden oldu

Artvin’e bağlı Borçka ilçesinde gece boyu etkili olan yağışlar sele neden oldu.

Artvin’de yağış sele neden oldu
Son Güncelleme: 28 Eylül 2019 Cumartesi 10:15
28 Eylül 2019 Cumartesi 10:02

Artvin'in Borçka ilçesinde dün geceden itibaren devam eden sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Borçka-Hopa karayolu üzerinde bulunan Küçükköy mahallesinde Çığhala Deresi şiddetli yağışlar sonrası taşarken, taşkınlar sonucu çok sayıda iş yeri ve mahalle camisi zarar gördü.

İHA'da yer alan habere göre bölgede hasar tespit çalışması başlatılırken, ytalan dere suları nedeniyle yollar kapanma noktasına geldi.

Yağmurun bu şekilde devam etmesi bizi korkutuyor

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan yaptığı açıklamada can kaybının olmadığını, maddi hasar oluştuğunu aktardı. Hopa - Borçka karayolunun tedbiren ulaşıma kapatıldığını söyleyen Orhan şunları söyledi:

"Biz bütün ekiplerimizle teyakkuz halindeyiz. Can kaybı yok, ufak çaplı maddi kayıplar söz konusu. Şu anda müdahaleler yapılıyor. Yağmur şiddetle devam ediyor. Belediyenin bütün birimleri hazır vaziyette bekletiliyor. Gerekli çalışmalar yapılıyor. Sevindirici tarafı can kaybının olmaması. Fakat yağmurun bu şekilde devam etmesi bizi korkutuyor, endişelendiriyor.

Meteoroloji'den gelen bilgiye göre yarın hava açık, fakat bugün şiddetli bir yağış var. Yağmur şiddetiyle devam ediyor. Hafif çaplı heyelanlar var, burası eğilimli bölge. Sadece bir eve heyelan arkadan girip ön taraftan çıkmış. Allah'tan orada yaşayanların köyde olduğundan kaynaklı bir can kaybı söz konusu değil.

Hopa - Borçka karayolu geçici olarak durduruldu. Bunun da nedeni o bölgede derenin çok büyük olması, karayolunda taşma durumları yaşanabiliyor. Herhangi bir kayıp olmasın diye önlemler alınıyor"

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar