Arınç aktif siyasete geri dönecek mi?

Eski TBMM Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç katıldığı bir programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Arınç aktif siyasete geri dönecek mi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
3 Ekim 2018 Çarşamba 08:47

Eski TBMM Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Habertürk’te katıldığı bir programda soruları yanıtladı.

Siyasete geri dönecek mi?

Arınç, 'Aktif siyasete geri dönecek misiniz?' sorusuna şu yanıtı verdi:

Şuan emekliyim. Kapım çalınıyor. Ofisime bugün itibariyle söyleyeyim dostlarımız geliyor. 45-50 yıldır milletin önündeyiz. Bazı dertlerini anlatıyorlar. 'Sensiz bu siyaset olmaz' diyorlar. Bunu söylemeyin diyorum. Aktif siyasette yokuz. Partimizi seviyoruz.  Partiyi kendi ellerimizle büyüttük. Aktif siyaset beklentisi içerisinde değilim. Özlemiyorum. Siyaset bir hedef işi. Beklediğimiz, hedefe koyduğumuz her şeye kavuştuk”

Arınç, "Çok güzel şeyler yaptık. Bugün bir duraklama dönemine girdiysek bu bir devletin hayatında mümkün olan bir şeydir. Sorunlar artmıştır. Bu kadrolar tekrar elini uzatır doğruda birleşir." diye konuştu.

“Kurmaylar hedefimiz vardı”

Arınç, “Siyasi irade kendisini ortaya koyacak. 'Ben böyle istiyorum' diyecek. Söylemlerimize, projelerimize dikkat edeceğiz. AK Parti'nin her kademesinde bulunduğum için söylüyorum. AK Parti kurulurken kurmaylar hedefimiz vardı. Bütçeyi iyi kullanmamız lazım. Kadro her şeyi düzeltir" ifadesini kullandı.

Erbakan ile yolu neden ayrıldı?

Arınç, "Partilerin sürekli kapatılması hoş bir şey değil. Türkiye'nin real siyasetini bilmiyoruz. Türkiye'de iktidar olmak, iktidara gelmenin 10 yolu varsa iktidarda kalmanın da 20 yolu olmalı. Erbakan Hocamızı suçlayarak yola çıkmıyoruz. Onlar olumlu, pozitif siyaset yapıyorlar. Hocamızın kendi dünyasında kurduğu bir sitem vardı. O sistemin içerisinde kalmalıydınız. Partilerin kapatılması önemli değildi. Bunun için parti olmak zorunlu mu? Dernek de olabilirdiniz. Hocamızın çok katı, tavizsiz kuralları vardı" ifadesini kullandı.

Arınç, "TSK'nın tek görevi vardır yurt savunması. AK Parti'yi kurarken şuna söz verdik. Cesur olacağız, git denince gitmeyeceğiz."ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül'ün adaylığı tartışması

Bülent Arınç, "Abdullah Bey'e reva görülen terbiyesizlikleri affedemem. Gül'ün adaylığı konusu hataydı, önüne geçtim. Muhalif olmak demek hain olmak demek değildir. Tam bir barışma ve kucaklaşma dönemindeyiz. Bu büyük bir hata olurdu. Bunu baştan reddetmesi lazımdı. 'Bana neticeyi bildirin' demesi bir ihanet değildir. Bu hatadır, ama affedilir bir hataydı. Ben de çok hakaret gördüm, ama ben dik durdum, cevabını verdim. O cevap vermedi. O hep affetti. Keşke zamanında sesini yükseltseydi baştan itibaren çok daha iyi olabilirdi. Siyasetçi yanlış yapabilir." diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar