Arda Turan transferi Meclis’in gündeminde

CHP’li vekil Sezgin Tanrıkulu, Başakşehir’in Arda Turan transferini TBMM gündemine taşıdı.

Arda Turan transferi Meclis’in gündeminde
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
17 Ocak 2018 Çarşamba 13:54

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başakşehir’e transfer edilen Arda Turan’ın alacağı ücreti karşılayan Makro İnşaat hakkında iddiaları Meclis’e taşıdı.

CHP'li Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması üzere verdiği soru önergesinde 2 sorunun yanıtını istedi.

Cumhuriyet'in aktardığı habere göre, Tanrıkulu'nun soru önergesi şöyle:

“Makro İnşaat’ın Başakşehir'deki konut projeleriyle öne çıkan bir şirket olduğu ifade edilirken, Makro İnşaat’ın yeni olmadığı, yıllar içinde 'büyüdüğü', popülerliğinin Borsa İstanbul'da ihraç edilen ilk gayrimenkul sertifikası dolayısıyla arttığı, Park Mavera 3 adlı projenin yüklenicisi olan Makro İnşaat’ın, TOKİ'nin uzun yıllardır çalıştığı bir konut şirketi olduğu bilinmektedir. Makro İnşaat'ın Ankara'nın en değerli arazilerinden birini, gerçek değerinin altında TOKİ-Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) üzerinden satın aldığı iddiaları akabinde, anılan iddialar sayıştay raporlarına konu olmuştur. Sayıştay, 2015 Yılı TOKİ Denetim Raporu’nda milyonlarca metrekarelik değerli kamu taşınmazlarının Emlak Konut GYO'ya çok düşük bedelle satıldığını eleştiri konusu yapmıştır. Uyarıya konu olarak listelenen satışlardan biri ise sonra Makro'nun sahip olacağı Mühye ve Çayyolu'ndaki araziler olup, Mühye ve Çayyolu'ndaki arazilerin önce 328 milyon 314 bin 175 TL'ye Emlak Konut GYO'ya satıldığı, sadece üç ay sonra da Emlak Konut GYO tarafından pazarlık-açık artırmayla 2 milyar 600 milyon TL karşılığı Makro İnşaat'a verildiği ifade edilmektedir

Bu bağlamda;

1. Makro İnşaat'ın, Türkiye'ye 'değer' kazandırdığı vurgusu yapılırken, sayıştay, 2015 Yılı TOKİ Denetim Raporu’nda eleştiri konusu yapılan Ankara Mühye ve Çayyolu'ndaki arazilerin önce 328 milyon 314 bin 175 TL'ye Emlak Konut GYO'ya satılması, sadece üç ay sonra da Emlak Konut GYO tarafından pazarlık-açık artırmayla 2 milyar 600 milyon TL karşılığı Makro İnşaat'a verildiği iddialarına, yani gerçek 'değer'inin altında verilmesine de vurgu yapılacak mıdır?

2. Makro İnşaat’ın 2002-2018 yılları arasında yıllar bazında pazarlık-açık artırmayla gerçek 'değer'inin altında aldığı tespit edilen araziler nerededir ve metrekare bazında ne kadardır?"

Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Arda Turan, yarım sezon için 2 milyon euro ve bonus alacak. İkinci sezon da 4 milyon Euro ve bonus alacak. Arda Turan'ın satın alma opsiyonu da bizde. Hiçbir ödeme yapmadan yüzde 25 ortak olduk. Sadece şampiyon olursak Barcelona'ya 300 bin Euro’luk bir ödeme yapacağız" açıklamasında bulunmuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar