için kaldı

Az Önce! Antalya'da eğitim uçağı düştü: 2 ölü

Antalya'nın, Manavgat ilçesinde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı eğitim uçağı düştü. Manavgat Valiliğinden yapılan açıklamaya göre 2 kişi hayatını kaybetti.

Az Önce! Antalya'da eğitim uçağı düştü: 2 ölü
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
30 Ekim 2018 Salı 16:16

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, olaya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manavgat ilçesi Ulualan mevkisinde eğitim uçağının düştüğünü bildirdi.

İlk tespitlere göre Yıldız Air firmasına ait uçağın pilotu Serkan Dilci ve yardımcısının hayatını kaybettiğini aktaran Karaloğlu, "Allah'tan rahmet diliyorum. Jandarma ve 112 Acil Yardım ekipleri olay yerinde. Her türlü tedbiri almış durumdayız. Bu uçağın daha önce İzmir'de bir aracın tavanına temas eden uçak olduğu söyleniyor." dedi. 

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada da Manavgat ilçesi Ulualan mevkisinde saat 14.53'te kalkış yapan ve bir saatlik kalkış izni olan, Uçak Yıldız Air adlı sivil havacılık firmasına ait Cessna tipi TC-kim kuyruk tescilli uçağın saat 15.30 sularında düştüğü bildirildi. 

Kazada, olay mahallinde gerekli emniyet tedbirlerinin Manavgat Jandarma Komutanlığı ekiplerince alındığı kaydedildi.

"Eğitim uçağının özel bir firmaya ait"

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit yaptığı açıklamada, eğitim uçağının özel bir firmaya ait olduğunu ve kazada 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar