Ankara’da Yüksek Hızlı Tren kaza yaptı: 9 ölü

Son dakika haberine göre, Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda banliyö treniyle çarpıştı. Kazada 9 kişi hayatını kaybetti.

Ankara’da Yüksek Hızlı Tren kaza yaptı: 9 ölü
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
13 Aralık 2018 Perşembe 08:03

Ankara-Konya 06.30 seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, banliyö tren ile çarpıştı. Kaza sonucu iki vagon raydan çıkarak üst geçide çarptı, üst geçit trenin üzerine devrildi. Kaza sonucu 9 kişi öldü, 47 kişi yaralandı.  Kaza anında YHT’nin hızının saatte 80-90Km olduğu tahmin ediliyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaza ile ilgili soruşturma başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tren kazasında hayatını kaybedenlere Allah'ta rahmet diledi. Erdoğan kaza hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ulaştırma Bakanı Turhan'dan açıklama

Ulaştırma Bakanı Turhan yaptığı açıklamada, "Yapılan tespitlerde 3 makinist, 5 yolcumuz hayatını kaybetmiştir. Hastaneye 48 yolcu sevk edilmiş. Hastanede de 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir toplam" ifdelerini kullandı

3 kişi gözaltına alındı

Ankara'daki tren kazasıyla ilgili kusuru bulunduğu gerekçesiyle TCDD personeli 3 kişi gözaltına alındı.

 

Ankara Valisi Şahin'den açıklama

Ankara Valisi Vasip Şahin kazayla ilgili şu açıklamayı yaptı.

"Hızlı tren ile aynı yolda bulunan ve yol kontrolüyle görevli kılavuz trenin çarpışması sonucu bir kaza meydana geldi. Ekiplerimiz sevk edildi. 43 yaralı, 4 vatandaşımız ölü olarak enkazdan çıkarıldı."

 Bakanlıktan açıklama

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kazayla ilgili yaptığı açıklamada "Yüksek Hızlı Tren, kontrol lokomotifine çarptı. Kontrol lokomotifinin o rayda olmaması gerekiyordu" denildi.

 Olay sonrası yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuldu. Yaralılar ambulanslarla bölgedeki hastanelere sevk edilirken olay yerinde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kılavuz tren nedir?

İlave bir Emniyet ve güvenlik tedbiri olarak, ilk ticari seferin başlamasından önce hat üzerinde yolcusuz olarak işletilen tren

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar