Ankara'da Açelya apartmanının çatısı çöktü

Ankara'nın Çankaya ilçesinde yıkma çalışmalarına başlanan Açelya apartmanının çatısı çöktü. Bu sırada iş makinelerinin arızalanması sonucu yıkım çalışmaları sabah saatlerine ertelendi.

Ankara'da Açelya apartmanının çatısı çöktü
Son Güncelleme: 11 Nisan 2021 Pazar 12:01
11 Nisan 2021 Pazar 11:51

Ankara'nın Çankaya ilçesi İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta bulunan Açelya apartmanının çatısı, yıkım çalışmaları sırasında ekipler tarafından kontrollü olarak yıkıldı. Yetkililer, binanın giriş kısmında yapılan yıkım çalışmalarının ilerlemesi nedeniyle çatının da kontrollü olarak iş makinesiyle yıkıldığını belirtti.

Çalışmalar sabah devam edecek

Apartmanın çatısının iş makinesiyle binanın giriş kısmına doğru çekilmek suretiyle yıkıldığını belirten yetkililer, yıkım sırasında iş makinesinin üzerine binadan bir parçanın koparak düştüğünü belirtti. İHA'nın haberine göre; düşen parçanın iş makinesinin hidrolik borusunu patlattığını ifade eden yetkililer, yıkım çalışmalarına ara verildiğini açıkladı.

"Pazartesi-salı gibi başlatacağız"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından, "Kontrol altına alacağız ve etrafındaki binalar için taşınma süreci başlatacağız. Dikkatli yönetmek zorundayız. Öbür binaları da pazartesi-salı gibi başlatabileceğimizi öngörüyoruz. Bir tahkikat yapmadan, inceleme yapmada sorumlusu şudur demek doğru olmaz. Burada bir ihmal varsa gereği hukuk nezdinde yapılacak. 11 bina 155 hak sahibi vatandaşımız var" dedi.

Apartman 30 santim kaydı

Ayrıca sürekli binanın lazer ile ölçümünü yapan yetkililer, Açelya apartmanının yaklaşık 30 santim kaydığını belirtti. Ekiplerin alandaki bekleyişi ise sürüyor.

Soruşturma sürüyor

Başkentte çökme riski bulunduğu için kontrollü yıkımına başlanan Açelya Apartmanı ile ilgili İçişleri Bakanlığınca yürütülen soruşturma devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, Çankaya ilçesi İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta temelinde boşluk olduğu için çökme tehlikesi bulunan ve yıkım çalışmaları süren 8 katlı Açelya Apartmanı ile ilgili İçişleri Bakanlığınca başlatılan soruşturma, mülkiye başmüfettişlerince yürütülüyor.

Soruşturma kapsamında iki mülkiye başmüfettişinin görevlendirildiği, müfettişlerin özellikle belediye görevlilerinin ve diğer ilgililerin ihmalinin olup olmadığı üzerinde durduğu öğrenildi.

8 katlı bina boşaltılmıştı

İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta yakın zamanda başlanan inşaat çalışmaları sırasında yan tarafında bulunan Altay Sokak'taki 8 katlı binanın istinat duvarının bir kısmının yıkılması ve temelinde boşluk oluşmasıyla çökme tehlikesi meydana gelmişti.

Çökme tehlikesi bulunan bina ile tedbir amaçlı olarak bölgedeki 21 binada oturanlar tahliye edilmişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar