Altan Öymen: Ecevit'in tek adam olmak gibi bir isteği yoktu

Kübra Par'ın sunumuyla Habertürk ekranlarına gelen 'Kübra Par ile Açık ve Net' programına CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen konuk oldu.

Altan Öymen: Ecevit'in tek adam olmak gibi bir isteği yoktu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
10 Mayıs 2018 Perşembe 21:12

Kübra Par'ın, Bülent Ecevit bugün CHP'nin Genel Başkanı olsa cumhurbaşkanı adaylığını başkasına bırakır mıydı? sorusuna CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen, "Bıraktı zaten. Ecevit'in yüksek tahsil diploması yoktu. Çok daha yüksek tahsilliden bilgiye sahipti ve birikimi vardı ama diploması yoktu. Demirel'in süresi biterken bir kısım milletvekili Ecevit'e dediler ki anayasadaki o maddeyi değiştirelim. Cumhurbaşkanı seçilmek için yüksek tahsil şartı yoktur haline getirelim. O zaman Ecevit'in seçilmesi mümkün olsun ve Ecevit'i seçelim. Ecevit bunu istemedi. Ecevit illa cumhurbaşkanı olacağım tek adam olacağım diye bir isteği yoktu. Demokrasiye inanmıştı. Sanat ve kültürel hayatı vardı. Böyle insanlar var ama unutuluyor." yanıtını verdi.

Altan Öymen kimdir?

Altan Öymen, 20 Haziran 1932 tarihinde Trabzon’da doğmuştur.

1977 yılında CHP’den Ankara Milletvekili olarak Parlementoya girdi. Aynı yıl Bülent Ecevit hükümetinde Turizm ve Tanıtma Bakanı oldu. 1978-1979 Yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grup Başkanvekilliği ve Avrupa Konseyi Türk Delegasyonu üyeliği görevlerini üstlendi. 1979-1980 Yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreter Yardımcısı olarak çalıştı. 1980’li ve 90’lı yıllarda gazetecilik görevine devam eden Öymen, 1980-82 yıllarında Cumhuriyet yazarıydı. 1982’de Milliyet’e Yayın Kurulu Üyesi ve yazar olarak katıldı. 1985-95 arasında Milliyet Genel Yayın Koordinatörü, Başyazar ve İdare Meclisi Üyeliği yaptı.

1995 Yılında CHP İstanbul Milletvekili olarak tekrar seçildi. Partisinin Grup Başkan Vekilliğini yaptı.

18 Nisan 1999 Yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin Meclis dışında kalması nedeniyle Genel Başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal'ın ardından 23 Mayıs 1999Tarihinde düzenlenen 27. Olağanüstü kurultayda Genel Başkan seçildi. Bu görevi 15 ay sürdü ve 30 Eylül 2000 tarihinde kurultayda yapılan yeni seçimle Deniz Baykal'a devretti.

İyi derecede Almanca ve Fransızca bilen Altan Öymen, Aysel Öymen ile evli ve iki çocuk babasıdır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

FATİH AKTÜRK En beğenilen yorum
aLTAN öYMEN'i DÜN İZLERKEN DEHŞETE KAPILDIM. BİR İNSANIN BU KADAR BİLGİSİZ, CAHİL VE TARAFLI OLMASI, NE DEDİĞİNİ BİLMEMESİ BU ÜLKEDE YAŞAYAN BİR VATANDAŞ OLARAK BENİ ÜZDÜ