Siyasetin Bahçeli ve Akşener gündemi

Bir grup kalabalık İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in evinin önünde toplanarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli lehine slogan attı.

Siyasetin Bahçeli ve Akşener gündemi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
5 Ekim 2018 Cuma 09:15

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in evinin önünde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin lehine bir grup kalabalık slogan attı.

Beylerbeyi'ndeki evinin önünde toplanan grubun attığı sloganı Twitter sayfasından paylaşan Akşener, “Başka anaların çocukları üzerinden yiğitlik olmaz. Yüreğin yetiyorsa kendin gel, bekleriz Devlet Bahçeli” notu ile paylaştı.

Akşener slogan atanlara ise, “Erkekseniz gelin vurun. Hadi gelin vurun. Yuh be!” sözleri ile karşılık verdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Akşener'in grup toplantısında kendisine yönelik eleştirilerine "Bu hanımefendiye son ihtarım, bölmek ve yok etmek istediğin MHP’ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın" ifadeleriyle Twitter'dan yanıt vermişti. Akşener'in yine Twitter'dan yanıtı "Bahsettiğiniz sonuçları merakla bekliyorum" şeklinde olmuştu

“Gerekli tabikat yapılacaktır”

Evinin önündeki nümayişle ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önündeki nümayiş konusunda gerekli takibatın yapılması hususunda İstanbul Valiliği hemen talimatlandırılmıştır”

CHP ve HDP'den destek açıklaması

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. 

Başarır "Bahçelinin bu sözlerinden sonra dün gece Akşener'in evinin önünde bir grup, hakaretler ve tehditler savurmuştur. Cumhur İttifakında yer alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin söyledikleri ortadayken ve bu olaylar yaşanırken güvenlik güçlerinin ortalıkta olmaması oldukça manidardır. Birkaç kişi bir araya gelip protesto hakkını kullanmaya çalışırken yüzlerce güvenlik görevlisi müdahale için hazır bulunmakta ama ne hikmetse muhalefet partilerine veya muhaliflere yönelik bu tarz saldırılarda ortada kimseler olmamaktadır" dedi.

CHP'li Başarır, İçişleri Bakanı Soylu'dan şu sorularına yanıt istedi:

-Güvenlik güçlerinin İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'in evinin önüne geliş saati kaçtır?

— Sayın Akşener'in evinin önünde toplanan gruba neden müdahale edilmemiştir?

— Sayın Akşener'in evinin önüne giden gruptan kimliği tespit edilen ve gözaltına alınan olmuş mudur?

— Yaşanan gerginliğe rağmen Sayın Akşener'in evinin önünde ya da İYİ Parti Genel Merkezi önünde neden tedbir amaçlı önlem alınmamıştır?

— Haftalardır sadece kayıp yakınlarını arayan Cumartesi Annelerinin oturmasına bile müdahale eden, basının görüntü almasını engellemek için şiddet uygulayan güvenlik görevlileri, neden Akşener'in evinin önüne gitmemiştir?

— Havalimanı işçileri tahtakurularını protesto ederken müdahale eden güvenlik güçleri, Akşener'in evinin önündeki gruba neden müdahale etmemiştir?

— Aynı olay Sayın Bahçeli'nin evinin önünde olmuş olsa müdahale edilir miydi?

— Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ı protesto etmek için Kaçak Saray'ın önüne 1 kişi dahi gelse onlarca güvenlik görevlisi müdahale ederken, Sayın Akşener'in evinin önündeki gruba neden müdahale edilmemiştir?

— İçişleri Bakanı olarak Sayın Akşener ile olay sonrası irtibata geçtiniz mi?

— Dün gece yaşanan güvenlik zaafiyeti nedeniyle Vali veya Emniyet Müdürü hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılacak mıdır?

— Sayın Akşener'in evinin önündeki grubun toplanmasına göz mü yumulmuştur?"

"Ne insani ne de siyasi açıdan kabul edilebilir"

HDP Sözcüsü İstanbul Milletvekili Saruhan Oluç da TBMM'de gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine, siyasi partiler arasında gerilimin olabileceğini, bunun da normal olduğunu söyledi. Oluç, "Fakat dün akşam Sayın Akşener'in evinin önünde gösteri yapılması ne insani açıdan ne siyasi açıdan kabul edilebilir. Ahlaken de kabul edilemez. Dolayısıyla siyasetteki tartışmaları, gerilimleri konuşarak, müzakere ederek çözmek gerekir. Biz böyle yapmayı her zaman doğru buluyoruz. Diğer siyasi partilere de bu tür yasadışı yollarla, bu tür haydutluk girişimlerini sokaklara taşımanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Sayın Akşener'e de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Valilik soruşturma başlattı

İstanbul Valiliği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in evinin önündeki olayla ilgili soruşturma başlattı.

Teşkilat görevden alındı

MHP'nin Üsküdar ilçe teşkilatını görevden aldığı belirtildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar