AK Partili başkanların seçim sonrası önceliği kentsel dönüşüm olacak

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerden sonra AK Partili belediye başkanlarının önceliği kentsel dönüşüm olacak. Yatay mimari tercih edilecek.

AK Partili başkanların seçim sonrası önceliği kentsel dönüşüm olacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
18 Şubat 2019 Pazartesi 08:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 11 maddelik seçim manifestosunda kentsel dönüşüm ve akıllı şehir planları vardı. AK Partili belediye başkanlarının 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerden sonra önceliği kentsel dönüşüm ve akıllı şehirler olacak.

Şehirlerde vatandaşların daha güvenli ve yaşanabilir bir çevrede hayatlarını sürdürebilmesi için bir dizi projeler hayata geçirilecek. Kentsel dönüşüm projeleri, şehirleri hem deprem riskinden, hem de çarpık yapılaşmadan kurtarmaya dönük olarak geliştirilecek. Bina bazlı kentsel dönüşümden ziyade alan bazlı dönüşüm teşvik edilecek.

Yatay mimari öne çıkacak

Kentsel dönüşüm projeleri hazırlanırken tek tip kentsel dönüşüm uygulamaları yerine, bölgenin ve vatandaşların ihtiyaçları gözetilerek projeler oluşturulacak. Fiziki dönüşüm kültürel, ekonomik ve sosyal dönüşümle birlikte tasarlanacak. Her şehirde pilot uygulamalar başlatılarak, zaman içinde dikey mimari yerine yatay mimari teşvik edilecek. Kentsel dönüşüm alanları ile yeni imara açılan bölgelerde, yatay mimari modele öncelik verilecek. Kentsel dönüşüm alanlarında akıllı şehir uygulamaları da desteklenecek.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar