AK Parti'den yeni kanun teklifi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, yeni kanun düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti'den yeni kanun teklifi
Son Güncelleme: 17 Şubat 2020 Pazartesi 14:27
17 Şubat 2020 Pazartesi 14:19

AK Partili Mehmet Muş "Yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili ihalelerin TL cinsinden yapılmasını getireceğiz. İnternetten silah satışı yapanların cezaları artacak. Yurt dışında bulunan vatandaşlarımız ve mavi kart sahiplerine dövizli BES imkanı getiriyoruz. Vakıf mallarındaki kiracıların borçlarını 3 ay içinde ödemesi için düzenleme yer alıyor. Derneğe üyelik ve ayrılık bilgilendirmesi zorunlu olacak. İnternetten silah satışı yapanlara ceza artacak. KOBİ'lere finansal destek düzenlemede yer alacak. İllegal bahis ve şans oyunlarını katalog suçuna alıyoruz ve BTK’ya kapatma yetkisi vermiş olacağız." dedi.

İş Bankası hisseleri hakkında

Mehmet Muş, CHP'nin İş Bankası hisseleri hakkında, "İş Bankası meselesiyle hukukçularımız gerekli değerlendirmeleri yapıyor. Netleştikçe, bilgi paylaşımında bulunacağız" diye konuştu.

"Türkiye yolundan ayrılmayacaktır"

Darbe olacağı iddialarına çok sert tepki veren AK Partili Muş, "Bunun mihraklar tarafından çıkarıldığını bilmiyorum. Bunu deneyenler 15 Temmuz'da cevabını almıştır, şimdi de alacaktır. Türkiye ne zaman büyümeye başlarsa bu tür söylentiler, girişimler olabiliyor. Hiçbir şekilde milletten aldığımız iradeyi devretme gibi bir durum yoktur. Bu tür düşüncede olanları akılları başlarına almalarını tavsiye ederim. Türkiye'nin ekonomik büyümesi yüzde 5'i aşacak, faizlerde ciddi düşüş olacak. Türkiye yolundan ayrılmayacaktır" ifadelerini kullandı.

İsmail Ok'un istifası

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'un İYİ Parti'den istifasını değerlendiren Muş, "Bugün İsmail Ok, daha önce başka milletvekili istifa etti. Burada HDP ile işbirliğine vurgu yaptığına işaret etmiş. İYİ Parti'de hassasiyeti olanlar buna tepki göstermekte. HDP işi öyle bir noktaya getirdi ki PKK'ya PKK demekten vazgeçtiler, silahlı Kürt muhalif grup diyor. Bunlar İYİ Parti içinde ciddi rahatsızlar oluşturduğunu göstermektedir. Biz bunları dile getirdiğimizde hakaretle karşı karşıya kaldık" diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar