için kaldı

AK Parti'den faiz indirimine ilk açıklama: Uzun vadede bakmak lazım

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Merkez Bankası'nın faiz indirimi sonrası ilk değerlendirmeyi yaptı. Döviz kurunun anlık yükseldiğini belirten Özkan, dikkatlerin uzun vadeye odaklanmasını savundu.

AK Parti'den faiz indirimine ilk açıklama: Uzun vadede bakmak lazım
Son Güncelleme: 21 Ekim 2021 Perşembe 17:44
21 Ekim 2021 Perşembe 17:39

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz oranını yüzde 18'den yüzde 16'ya çekmesinin ardından AK Parti'den ilk açıklama geldi.

İndirimin ardından rekor kıran dolar çift rakama yaklaşırken AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Bu kararlar sonrasında dolar ya da döviz kuru üzerindeki etkilerini dikkate alarak değil uzun vadede Türk ekonomisine neler getiriyor, buna uzun vadede bakmak lazım" dedi.

TBMM Parlamento Muhabirleri Derneği'ni ziyaret eden Özkan, burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'HAYIRLAR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM'

Merkez Bankası kararlarının ülkeye 'hayırlı olmasını' dileyen Özkan , "Merkez Bankamız bir taraftan para basma görevini yerine getirirken diğer taraftan fiyat ve finansal istikrarı sağlamakla görevli. Bu çerçevede Merkez Bankamız geçmişten bugüne adımlarını atıyor, kararlarını alıyor. Merkez Bankamız kararını alırken finansal istikrar ve fiyat istikrarını sağlamak ve bu çerçevede Türk ekonomisinin beklentilerine cevap vermek üzere adımlar atıyor, kararlar alıyor. Merkez Bankamız Türkiye’de üretim, istihdam, ihracatı sağlayacak en doğru kararları almak zorunda ülkemiz ve milletimiz için. Bugün Merkez Bankası yönetimi bu kararları alırken Türkiye’nin menfaatine olan ve yine kendi kuruluş kanununda kendisine verilen görevleri yerine getirmek ve Türkiye’nin gücünü, kudretini artıracak anlayışla kararlarını almıştır. İnşallah bu kararların ekonomimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

'EN ÖNEMLİ KARARLARDAN BİRİSİ'

Özkan, Merkez Bankası kararı sonrasında döviz kurunda meydana gelen artışlara ilişkin de, "Bu kararlar sonrasında dolar ya da döviz kuru üzerindeki etkilerini dikkate alarak değil, uzun vadede Türk ekonomisine neler getiriyor; ihracat, istihdamda ve özellikle gelişen küresel salgında ortaya çıkan sosyoekonomik sorunların ortadan kalkmasında nasıl etken ortaya koyacak, buna uzun vadede bakmak lazım. 1 saat bile geçmeden döviz kurundaki anlık artış veya değişkenlik üzerinden meseleye yaklaşmak ekonomimiz açısından doğru bir bakış açısı olmayacağını düşünüyoruz. Kararın pek çok bileşenin dikkate alınmak suretiyle verildiğine inanıyoruz ve biliyoruz. Bu anlamda inşallah Türk ekonomisinin kalıcı istikrarı çok daha güçlü bir şekilde emin ve kararlı adımlarla geleceğe hazırlanmasının en önemli kararlarından birisi olarak görüyoruz. Şu anda Merkez Bankası’nın almış olduğu kararın ekonomimize ne büyük katkılar sağlayacağını şu anki döviz kurunu dikkate alarak cevaplamanın çok yerine olmadığı kanaatindeyim" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar