Yıldırım: Kurmaya çalıştıkları çatı daha çatılmadan yerle bir oldu

6. Olağan İzmir İl Kongresi'nde partililere hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, "Muhalefetin oyunları başlarına geçti, kurmaya çalıştıkları çatı çöktü. Daha çatılmadan çatırdadı, yerle bir oldu" açıklamasında bulundu.

Yıldırım: Kurmaya çalıştıkları çatı daha çatılmadan yerle bir oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
28 Nisan 2018 Cumartesi 15:02

Muhalefet partilerinin ‘çatı aday’ söylemlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, "Bugünlerde yine içeride ve dışarıda bir kumpas, bir çatı, Türkiye'nin aydınlık yarınlarına karşı bir tezgahla, çirkin bir tezgahla karşı karşıyayız. Ancak hamdolsun yaptıkları bu oyunlar başlarına geçti, kurmaya çalıştıkları çatı daha çatılmadan çatırdadı, yerle bir oldu." dedi.

"MEMLEKETİ FETÖCÜLERE TESLİM ETMEYE NİYETİMİZ YOK"

Muhalefetin derdinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, "Bunların derdi Türkiye'nin geleceği değil, bunların derdi Recep Tayyip Erdoğan. 'Aman Recep Tayyip Erdoğan olmasın da AK Parti olmasın da Türkiye'ye ne olursa olsun.' Yağma yok. 15 yıllık bu birikimi, 15 yıllık geldiğimiz bu noktayı alçaklara, memleket düşmanlarına, bölücülere, FETÖ'cülere teslim etmeye hiç ama hiç niyetimiz yok." şeklinde konuştu.

ABDULLAH GÜL'ÜN 'ADAY DEĞİLİM' AÇIKLAMASINA HÜKÜMETTEN İLK TEPKİ BAKAN GÜLDEN GELDİ 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıklamasının ardından, hükümetten ilk tepki Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den geldi. Resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Gül, “Kardeşlik hukuku, vefa duygusu ve siyasî ahlak, 'Kardeşim Gül' hitâbına, 'Kardeşim Erdoğan' mukabelesinde bulunmayı gerektirirdi.” İfadelerini kullandı.

"ADAYLIĞIM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Saadet Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı olacağı iddia edilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ” Seçimlerin erkenden yapılacağının anlaşılması üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ismimi zikretmesi benim dışımda gelişmiştir. Bu süreç benim organize ettiğim bir süreç değildir. Süreç, benim siyaset tecrübe ve anlayışıma güvenenlerin talebiyle ortaya çıkmıştır. Ben de geniş bir mutabakat olursa üstüme düşeni yapmaktan çekinmeyeceğimi söylemişimdir. 'Toplumun büyük bir kesiminden böyle bir talep olursa gerekeni yaparım.' demiştim. Temel Bey'in çabalarını takdirle karşılıyorum. Temel Bey'in çabaları sonrası geniş bir mutabakat  ortaya çıkmamıştır. Bu nedenle adaylığım söz konusu değildir.” açıklamasında bulunmuştu.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar