AK Parti'de 4'ü bakan olmak üzeri 22 milletvekili 3 dönem kuralına takılıyor

Erken seçim kararının alınmasının ardından gözler milletvekilliği adaylarına çevrildi. AK Parti'de 3 dönem kuralı gereği 4'ü bakan olmak üzeri 22 milletvekili 24 Haziran'daki seçimlerde aday olamayacak.

AK Parti'de 4'ü bakan olmak üzeri 22 milletvekili 3 dönem kuralına takılıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
20 Nisan 2018 Cuma 14:53

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin grup toplantısından yaptığı çağrı üzerine erken seçim kararı alındığını açıklamıştı. Erken seçim kararının ardından gözler milletvekilliği adaylarına çevrildi. AK Parti’de 4’ü bakan olmak üzeri 22 milletvekili iç tüzük gereği 3. dönemden sonra ara vermerden aday olamıyor.

3 DÖNEM KURALI NEDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 dönem kuralını  “Parti olarak prensibimiz 3 dönem milletvekili adayı olursunuz, 3’üncü dönemden sonra bir dönem ara verirsiniz, ondan sonra tekrar aday olabilirsiniz. Tabi bu benim 3’üncü dönemim milletvekilliğinde, bir çok arkadaşımın durumu da bu. Dolayısı ile 3’üncü dönem ile bizim milletvekilliğindeki sürecimiz bu karara göre bitiyor” ifadeleriyle açıklamıştı.

4'Ü BAKAN 22 MİLLETVEKİLİ 24 HAZİRAN'DA 3 DÖNEM KURALINA TAKILIYOR 

3 DÖNEM KURALINA TAKILAN BAKANLAR: Mehmet Şimşek, Veysel Eroğlu, Fikri Işık, Lütfi Elvan, 

3 DÖNEM KURALINA TAKILAN TBMM BAŞKAN VEKİLLERİ: Ahmet Aydın, Ayşenur Bahçekapılı, İlknur İnceöz

3 DÖNEM KURALINA TAKILAN GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI: Öznur Çalık, Cevdet Yılmaz,

3 DÖNEM KURALINA TAKILAN MİLLETVEKİLLERİ: Necdet Ünüvar, Ahmet İyimaya, Yılmaz Tunç, Canan Candemir Çelik, Mehmet Erdoğan, Sadi Bilgiç, Feyzullah Kıyıklık, Recai Berber, Burhan Kayatürk, Orhan Karasayar, Mehmet Müezzinoğlu, Mehmet Erdem, Sabahattin Karakelle.

AK Parti'de 4'ü bakan olmak üzeri 22 milletvekili 3 dönem kuralına takılıyor

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar