AK Parti’den yeni yasa teklifi!

AK Parti Başkan Vekili Mehmet Muş, Meclis’e sundukları yeni torba yasanın ayrıntılarını açıkladı. Muş, Varlık Barışı’nın 6 ay daha uzaması için teklif verdiklerini ifade etti.

AK Parti’den yeni yasa teklifi!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
8 Temmuz 2019 Pazartesi 13:14

TBMM’ye yeni bir torba yasa sunuldu. Torba yasa hakkında AK Parti Başkan Vekili Mehmet Muş açıklamalarda bulundu. Teklifin 32 maddeden oluştuğunu belirten Muş, paketin içinde Varlık Barışı’nın 6 ay daha uzatılmasını teklifinin olduğunu söyledi.

Yurt dışına çıkış harcının 15 TL olduğunu bunu 50 TL’ye çıkarılmasının sunduklarını belirten Muş’un ifadeleri şöyle;

“Klonlanmış IMEI numarasıyla kullanılan telefonlar 4 ay içerisinde telefonları kullanıma kapatılacak. Bunların sisteme dahil olabilmesi için, 4 ay içerisinde bunlar kapatılacak ve vatandaşlar 1 yıl içerisinde müracaat edip 250 lira yatırmaları halinde bunlar entegre edilecektir. Bu kanun yürürlüğe girdikten sonra yurda farklı şekilde sokulan telefonlar hiçbir suretle iletişime açılmayacak.

“Çerçeve anlaşması da ortaya konacaktır”

Mali sistemde bulunan firmalar, şirketlerin borçlarının yapılandırılmasıyla alakalı bir düzenleme getiriyoruz. İstanbul yaklaşımı olarak yapılan bir sistem öngörüyoruz. 2 yıllık süre içerisinde kanunda belirlenen çerçevelerde belli başlı teşvikler olacak ve bunların borçları bankalar tarafından yapılandırılacaktır. Bir çerçeve anlaşması da ortaya konacaktır.

“Yapılan uygulama hukukidir”

Biliyorsunuz Merkez Bankası Başkanı’nın görev değişikliğiyle alakalı farklı açıklamalar yapılıyor. 703 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK’nın maddesinde değişiklik yapılıyor. Şöyle bir ifade var. “Cumhurbaşkanında süreli atanan kamu yöneticileri, görevden alma gerekçeleri yanında, kurumsal hedeflere ulaşılamaması nedeniyle de süresi tamamlanmadan görevden alınabilirler”

Yapılan 703 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK’nın ek 35’inci maddesinde düzenleme yapılması suretiyle, Cumhurbaşkanına böyle bir yetki tamamlanmaktadır. Yapılan uygulama hukukidir. Herhangi bir tartışma söz konusu değildir.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar