için kaldı

Çelik: Toplantıda siyasi bir sabotaj gerçekleştirmiştir

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında ABD Başkanı Trump'ın mektubunu okumasına tepki gösterdi. Çelik, "Kılıçdaroğlu siyasi sabotaj gerçekleştirmeye çalışıyordu" ifadelerini kullandı.

Çelik: Toplantıda siyasi bir sabotaj gerçekleştirmiştir
Son Güncelleme: 24 Ekim 2019 Perşembe 14:37
24 Ekim 2019 Perşembe 13:15

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çelik Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında Trump'ın gönderdiği mektubu okumasını da dğerlendirdi.

Çelik’in açıklamaları şöyle;

“Barış Pınarı Harekatı'nın stratejik amaçlarına ulaşmasının son merhalesini teşkil etmiştir. Böylece Suriye topraklarında milli güvenliğimize yönelik oluşturulmaya çalışılan tehdit organizasyonu ve ayrılıkçı gündemlerin boşa çıkarılması bu son merhaleyle tamamlanmıştır.

Türkiye-Suriye sınırında 30 kilometrelik alanda artık terör unsurları bulunmayacak. Türkiye'nin diplomatik zafer tüm dünya tarafından kabul edildi. Kaybeden terör örgütüdür.

DEAŞ terör örgütüne karşı en güçlü mücadeleyi veren Türkiye, YPY'ye karşı da aynı kararlılığı göstermiştir.

Ayrılıkçı gündemler boşa çıkarıldı. 30 km içinde terör örgütü unsurları bulunmayacak. Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'ndaki pozisyonu hem ABD tarafından hem de Rusya tarafından teyit edilmiştir. Mültecilerin güvenli ve gönüllü geri dönüşü konusunda ortak çalışma yapılacak.  Bunun açık başarı olduğu dünya basınında yer aldı. Herkes Türkiye'nin diplomatik zaferinden bahsediyor. Bunun açık kaybedeni terör örgütüdür ve kaybetmeye devam edecektir.

Kılıçdaroğlu'nun sözleri

Türkiye düşmanları bu çabalara karşı eleştirilerini ortaya koyarken Türkiye birlik ve bütünlük içinde duruşunu sergilemiştir. Milletimizin her kesimi birlik ve beraberlik sergilemiştir. CHP'nin ortaya koyduğu tavır trajiktir. Kılıçdaroğlu siyasi sabotaj gerçekleştirmeye çalışıyordu. Cumhurbaşkanlığı makamına saygı esastır, yok hükmündedir. En temel vatansever duruşu CHP Genel Başkanı'ndan görmedik. Bizim açımızdan yok hükmünde olan bir mesajı grup toplantısında gündeme getirerek siyasi sabotaj yapıyorlar. CHP Genel Başkanı dünyada söylenenlerin sözcüsü oluyor. Net bir seviyesizlikle karşı karşıyayız. Yok hükmünde olan bir mesajı sahipleniyor. Cumhurbaşkanımızın başarısı bunlarda travma yaratıyor. CHP Genel Başkanı TSK'ya dönük iftiralara karşı sessiz.

Bu operasyonlarımız neticesinde AB’den Arap Birliği’nden gelen eleştirilerin de ne kadar yanlış olduğu görülmüştür.

Eğer Türkiye bu göç meselesinde bu kadar yük alan bir davranış ortaya koymasaydı AB demokrasileri yerle bir olacaktı. Sınırlarına dayanan küçük sayıdaki mülteciler aşırı sağcılar bir çok ülkede meclislerine girdiler.

Türkiye’nin bu kadar mülteciyi misafir etmesi Avrupa demokrasisini koruyan bir şeydir.

Arap birliği her açıklamada Arap toprağının işgalinden bahsediyor. En güçlü desteği vermesi gereken Arap Birliği’nden niye bu sesleri duymuyoruz.

Arap toprağının bir takım terör örgütleri tarafından işgal edilmesi karşısında fiziki mücadeleyi vermesi gereken kendileri değil mi? Ama mücadeleyi veren Türkiye’dir.

Biz DEAŞ’dan bahsederken Araplar demiyorsak PYD/YPG için Kürtler dememek gerekir. Bizler bu bölgeye baktığımızda kardeşlerimizi görüyoruz.

Ama birileri oraya baktığında robot terörist haline getirecek bir grup olarak görüyor

PYD/YPG’den bahsederken kasten Kürtler diye bahjsedenler Kürtlerin kendi projelerinin lejyoneri olması için bir hareket içindedir. Kürtler kadim bir halktır.

Sorular

Rusya’nın terör örgütü lideri Kobani ile telekonferans yapmasını nasıl değerlendirirsiniz?

Bu kişinin böyle meşrulaştırılması demokratik değerler açısından kırılma noktasıdır. Söz konusu kişinin örgütte kullandığı kod isim ileri demokrasinin liderleri tarafından kullanılarak bu şahsa hitap edilmektedir. Geçmişte Afganistan’da yapılan hataların aynen tekrarlandığını gösteriyor.  Çok kötü bir örnek teşkil edecek. Biz kafamıza göre kimin terör örgütü mensubu olduğuna kendimiz karar veririz diyor. Bu tutumların yanlış olduğunu değerlendiriyoruz. Bu kişinin görmesi gereken hareketler bir teröristin görmesi gereken muameledir.  Bunlar terörle mücadeleyi aksatacak yaklaşımlardır.

Suriye’de yakalanan DEAŞ’lı teröristler…

Her ülke kendi vatandaşını almalı, almıyorlarsa 'DEAŞ'la mücadele ediyoruz' anlamına gelmez. Özellikle AB ülkeleri sorumluluklarından kaçıyor.

32 km’lik derinliğe geldik. Buradan bu terör örgütü unsurlarının çıkarılması ABD’nin sorumluluğunda. Çıkardık diye bize yazılı olarak bildirdiler. TSK buradan çekilmeyecek. İstikrar temin edilene kadar çekilme olmayacaktır. TSK burada bulunmaya devam edecektir. Yazılı teyidi kabule diyoruz ABD’nin fakat unsurlarımız bir terör örgütü burada gördüğümüz zaman anında ona karşı gerekeni yapacaktır.

SMO DEAŞ’la mücadele ederken herkes onu olumlu sıfatlarla anıyordu ama PYD/YPG ile mücadele ederken SMO’yu cihatçı gruplar olarak etiketlemeye çalışıyor. Suriye halkının önemli bir kesimini temsil etmektedir, meşru bir organizasyondur.

Sığınmacıların dönüşü… Oradaki denge nasıl sağlanacak? Mektup nasıl geldi? Cumhurbaşkanı okudu mu?

Bu mektuplarının gelişinin birkaç yolu var, o yollardan biri ile geldi. Cumhurbaşkanımıza bu mektupla ilgili bilgi verilmiştir. İçerdiği mesaj herhangi bir şekilde kabul edilmeyecek bir meseledir. Mektupla ilgili olarak gerektiği zaman gerekli cevap verilecek demiştir cumhurbaşkanımız.

Dönüşlerle ilgili kaygı haklı bir kaygı. Bunu rejimle değil Rusya ile konuşuyoruz. Dönüş zorlayıcı olmayacak. Belli garantiler çerçevesinde bu gönüllü olacaktır. Garip olan AB’den yaklaşımlar geliyor. Sınırlarını kapatanlar dönüşler gönüllü olmalı diye akıl vermeye kalkıyor. Çalışmalar Rusya ile yürüyor.

TSK sağlık hizmeti vermeye başladı. Daha önceki harekat bölgelerinde biz yapı kurmadık, oradaki yerel yapı üzerinden istikrarı sağlamaya çalıştık. Burada da aynı şeyin Rusya ile yapılmasını öngörüyoruz. Öncelikli okul ve sağlık hizmetidir. Esas çözecek olan donörler toplantısıdır.

Ağır silahların ABD tarafından geri alınması gerekir. Bunu ABD tarafına da söylüyoruz. Bunu götüremedikleri takdirde arkalarında bıraktılar. Terör örgütleri tarafından kullanılmasın diye TSK bu erişimi engelleyecektir.''

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar