AK Parti Sözcüsü Çelik: YSK hiçbir partinin yönetim organı değildir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası açıklama yaptı. Çelik, "S-400 ulusal güvenliğimiz için bir tedbirdir." ifadesini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Çelik: YSK hiçbir partinin yönetim organı değildir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
12 Nisan 2019 Cuma 18:04

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

- Türk-Amerikan ilişkilerinde esas mesele S-400 meselesi değildir. S-400, Türkiye gibi önemli bir NATO müttefikinin ulusal güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı bir tedbir alma meselesidir.

- ABD'nin silah pazarındaki rekabetini, NATO müttefikliği meselesine taşımaması gerekir.

- YPG etiket değiştirdi, ABD'nin desteği ise sürüyor.

- YSK'yı yönlendirmeye çalışmak, YSK'ya baskı yapmak, hukuka dönük olarak meşruiyetle kavga etmek olduğu gibi aslında konuşanların kendi partilerinin meşruiyetini de tartışmaları anlamına geliyor. YSK hiçbir partinin yönetim organı değildir, hiçbir partinin tüzüğüne göre karar vermeyecektir.

- Gördüğüm kadarıyla YSK kamu görevi tanımıyla ilgili olarak bu kararı veriyor. Milletvekilliğini kamu görevlisi olarak saymamış, belediye başkanlığını pozitif hukuka göre kamu görevlisi saymış. Adana, Kozan'da Cumhur İttifakı'nda kazandığımız seçimi, adayın bir belgeyi vermemesi üzerine iptal etti. Kozan Adana siyasetinde önemli bir yer. Nihayetinde YSK elindeki pozitif hukuka göre karar veriyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar