AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Kılıçdaroğlu'na dava açacağız hadi iddiasını ispatlasın

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı. Toplantının ardında Parti Sözcüsü Ömer Çelik gazetecilere açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Kılıçdaroğlu'na dava açacağız hadi iddiasını ispatlasın
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
10 Eylül 2018 Pazartesi 14:37

 AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı, 2 saat 50 dakika sürdü.

"En büyük güç vatandaşımızın verdiği destektir"

AK Parti MYK sonrası açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İçinde bulunduğumuz süreci aşabileceğimizi vatandaşımız net bir şekilde görmektedir. Desteğini sürdürmektedir. Hükümetimizin tedbirlerinin uygulanması ile varacağımız sonucun vatandaşımıza yansıyacağını göreceğiz. En büyük güç vatandaşımızın verdiği destektir. Kapsamlı bir şekilde konuştuk. Ekim ayında geleneksel AK Parti kamplarından birini gerçekleştireceğiz. Buna çok önem veriyoruz. Yeni dönemin ilk kampı olacak. Çok önemli bir platform." açıklamasında bulundu.

İttifak açıklaması

Yerel seçimlerde AK Parti ve MHP arasında ittifak yapılacak mı sorusuna Sözcü Çelik  "Cumhur İttifakı geçen dönemde büyük kazanımlar getirdi. Bundan sonra da kazanımlar getireceğinden şüphemiz yok. Cumhur İttifakı'na bağlılığımız devam ediyor. Bahçeli ile Erdoğan her an bir araya gelebilir. Somut bir karar yok, olabilir. Yerel seçimlerde nasıl bir mekanizmaya dönüşecek, bununla ilgili kararımız yok." yanıtını verdi.

"Af konusunu gündemimize almadık" 

Af ile ilgili daha önce açıkladığımızın çerçevesinde duruyoruz diyen Ömer Çelik açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Sayın Cumhurbaşkanı'mız Kırgızistan dönüşü açıklama yaptı. Yeni bir değerlendirmemiz yok, pozisyonumuzu koruyoruz. Gündemimize almadık.

Suriye ve İdlib gündemi

İran'da düzenlenen Tahran zirvesiyle ilgili konuşan Çelik "Diplomasi tarihinin en ilginç zirvelerindendi. Canlı yayın hata mıydı, bilinçli miydi, bilmiyoruz. Oradaki açıklamalardan gördük. Herkes şunu gördü, baştan beri Suriye politikasını eleştirenler masada insanı hassasiyetten yana tavır koyan Cumhurbaşkanı'mız ve Türkiye olmuştur. Bu zirveden sonra Ana muhalefet partisinden Esad ile görüşün gibi bir yaklaşım geliyor.  Rejimin saldırılarını hepimiz gördük. Rejim bu çatışmasızlık bölgesini yutmak istiyor. Argüman yine devreye girdi. Meşru muhaliflerle, teröristlerin karıştırılması. Terörle mücadele taşımadığını, muhaliflerin oradan uzaklaştırılması, PYD'nin veya Rejimin oraya yerleştirilmesinin planlandığını görüyoruz. Meşru muhalefeti yok etmeye çalışan bu anlayışa karşı tutum sergilediğimizi belirtmek isterim. Canlı yayınlanması iyi olmuştur, herkes ne olduğunu görmüştür." şeklinde konuştu.

"Kılıçdaroğlu'na dava açacağız, görelim bakalım" 

Sık sık tekrarladığı bir şey var. 20 Temmuz'a darbe diyor. OHAL, bütün hukuk sözleşmelerinde meşrudur. FETÖ ile mücadelede bu tedbire ihtiyaç vardı. Bugün de bazı tablolar ortaya çıktı. Meşru bir mekanizmaya başvurulmuştur diyen Ömer Çelik, "Bununla ilgili bir akademik çalışma olabilir, bence bir kazanım olur. FETÖ'nün darbesini sulandırmak için 'kontrollü darbe' sözlerini söylüyorlar. Biz bu davranışlara alışkınız. 'Kontrollü darbe' söyleminin taşıyıcısı CHP'dir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun ağzından etkili bir şekilde FETÖ ile nasıl mücadele edileceği konusunda bir sözü kimse duymamıştır. FETÖ ile meşru hükümeti aynı zeminde görüyorsa, 20 Temmuz'a darbe diyorsa, biz bunu Yassı Ada zihniyeti olarak görüyoruz. Kılıçdaroğlu'nun zihniyeti ile Kuvayı Milliye zihniyeti ile hiç bağlantısı olmadı. Dolar baronları diyor, dava açın ispatlarım diyor. Dava açacağız. Görelim bakalım. Tarihin en üslupsuz siyasetçisi. CHP tabanı, Kılıçdaroğlu'ndan daha iyisine layık" açıklamasında bulundu.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar