için kaldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı: 100 bin imza ile adaylık için yetki YSK'da olacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Uyum Komisyonu ile ilgili açıklamalar yaptı. Hayati Yazıcı, ''Aynı kişi hem cumhurbaşkanı hem milletvekili adayı olamayacak'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı: 100 bin imza ile adaylık için yetki YSK'da olacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
19 Nisan 2018 Perşembe 18:18

Erken seçim kararının ardından TBMM'de görüşülmeye başlayan tasarılar için Uyum Komisyonu toplandı. 

Konuyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı açıklamalarda bulundu. Aynı kişinin hem cumhurbaşkanı hem milletvekili adayı olamayacağını belirten Yazıcı, ''100 bin imza ile ilgili kararı YSK verecek.'' dedi. 

Önümüzdeki hafta erken seçim için mini paket çalışmalarının tamamlanacağına da değinen Yazıcı, ''Bir kişi bir adaya oy verecek, mini paketler OHAL KHK'sı ile düzenlenemeyecek.Ayrı bir KHK ile düzenlenecek. Meclis'ten yetki yasası çıkarılacak'' dedi. 

 

"BAZI KAVRAMLAR DEVRE DIŞI KALACAK"

Yazıcı, "(Uyum yasaları) Yeni dönemde birçok kanunla bazı kavramlar devre dışı kalacak. Bakanlar Kurulu olmayacak. Bakanlar Kurulu atfı varsa o olmayacak. Başbakan olmayacağı için başbakan diye kanunlarda tanımlanan yerler varsa bunlar olmayacak. O alanlara ilişkin temizleme, sisteme uyumlu getirme Meclisten geçireceğimiz bir yetki kanunu çerçevesinde çıkartılacak kanun hükmünde kararnameyle olacak." dedi.

İYİ Parti'nin seçime katılıp katılmayacağı ile ilgili tartışmalara değinen Ünal, "Yasalarla belirlenmiş koşulları taşıyan tüm aday ve partilerin 24 Haziran'da sandıkta seçmenin karşısına çıkmasından yanayız" ifadesini kullanmıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar