Abdulkadir Selvi: AK Parti, CHP kurultayına gitmeyecek

CHP, 28-29 Mart tarihlerinde kurultaya gidiyor. Birçok partiye davetiye gönderen CHP, AK Parti’ye de davetiye gönderdi. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti’nin kurultaya katılmayacağının aktardı.

Abdulkadir Selvi: AK Parti, CHP kurultayına gitmeyecek
Son Güncelleme: 19 Şubat 2020 Çarşamba 08:56
19 Şubat 2020 Çarşamba 08:54

Selvi’nin yazısı şöyle;

“Erdoğan’ın CHP Lideri’nin üslubundan duyduğu rahatsızlık, CHP kurultayıyla ilgili bir değerlendirmesine yansıyor. CHP 28-29 Mart tarihlerinde yapılacak kurultay için AK Parti’ye davetiye göndermiş. AK Parti, daha önceki CHP kurultaylarına katılmıştı.

Erdoğan bu kez CHP kurultayına gidilip gidilmemesi konusunu tartışmaya açıyor. Haliyle gidilmesini savunanlar olduğu gibi gidilmesine karşı çıkanlar da oluyor. Hatta “Kurultayda Kılıçdaroğlu bize FETÖ’nün siyasi ayağıyla ilgili suçlama yöneltirse ne yapalım” konusu dahi tartışmaya açılıyor. Eğer bu tür bir suçlama yöneltilirse heyet olarak kurultayın terk edilmesi konuşuluyor. Erdoğan kurmaylarının değerlendirmesini aldıktan sonra “İnsanın ağrına gidiyor” diyor. Bunun üzerine CHP kurultayına gidilmemesi kararı alınıyor.

Kılıçdaroğlu’nun hakaretleri karşısında tazminat davaları açan Erdoğan, bir adım daha atıyor. Böylece AK Parti kurulduğu günden bu yana ilk kez CHP kurultayına heyet göndermeme kararı alıyor. Tabii ileride iki parti arasındaki ilişkileri yumuşatacak bir gelişme yaşanırsa onu bilemem...”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar