Afrin’e son 600 metre kaldı

20 Ocak’ta terör örgütlerinin temizlenmesi amacıyla yapılan Zeytin Dalı Harekatı’nda TSK ve ÖSO birlikleri ile Afrin arasında sadece bir dağ ve 600 metre kaldığı bildirildi.

Afrin’e son 600 metre kaldı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
15 Mart 2018 Perşembe 13:56

Terör örgütlerine yönelik yapılan Zeytin Dalı Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri ile Afrin arasında bir dağ ve 600 metrelik bir mesafenin kaldığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ÖSO, stratejik öneme sahip olan Zirikat ve Deyr Müşmüşe’yi PKK/YPG’li teröristlerden temizleyerek kontrolü ele geçirdi. Zirikat ve Müşmüşe köylerinin alınmasıyla TSK ve OSO kuvvetlerinin Afrin’le arasında yalnızca bir dağ ve 600 metrelik bir mesafe kaldığı kaydedildi.

TSK ve ÖSO’nun Cinderes ve Şeran bölgelerinden Afrin’e bütün giriş ve çıkışları gözetlediği kaydedildi. Top atışları ve teröristlerle yapılan şiddetli çatışmanın ardından TSK ve ÖSO köye girerek kontrolü ele geçirdi. Afrin’in düşmesinden sonra Mabatli bölgesinde bulunan bütün köylerin kuşatma altında kalmış olacağı kaydedildi. Mabatli bölgesinde 5 beldeye ait bazı köylerin bulunduğu belirtildi.

ÖSO, çatışma aralarında cemaat halinde vakit namazlarını kılarak kazandıkları zaferler için Allahu tealaya hamd ve şükürleri arz etti ve zafer için dua etti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar