Ekrem İmamoğlu'ndan Gülşen yorumu: Adaletin hukukun işletildiği bir ülke istiyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hasan İzzettin Dinamo Kütüphanesi'nin açılışında konuştu. İmamoğlu konuşmasında, şarkıcı Gülşen'in tutuklanmasına tepki gösterdi. "Hata yapmış olabilir ama bu tür davranışların karşılığı hapis değildir. Bir kişinin değil, adaletin hukukun işletildiği bir ülke istiyoruz" diyen İmamoğlu, "Bir kişi istiyor diye, bir sanatçı hapse atılıyorsa, bu olmaz" dedi

Ekrem İmamoğlu'ndan Gülşen yorumu: Adaletin hukukun işletildiği bir ülke istiyoruz
Son Güncelleme: 26 Ağustos 2022 Cuma 16:26
26 Ağustos 2022 Cuma 16:23

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan, Gülşen'in tutuklanmasına ilişkin bir yorum geldi. İmamoğlu, Gülşen'e destek açıklaması yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

Bir kişinin ettiği bir söz üzerine, bir kişi istiyor diye, bir sanatçı hapse atılıyorsa, bu olmaz. Yanlış yaptı diye eğer bir insanı üzdü diye sadece o insanın duygularını rencide etti diye bir şekilde hapse atılıyorsa olmaz. Hata yapmış olabilir ama bu tür davranışların karşılığı hapis değildir.

HUKUKTA EŞİTLİK VARDIR"

Hukuk ve adalet biri hakaret ettiğinde ne güzel laf etti, biri hakaret ettiğinde hemen hapse atalım değildir! Hukuk bir kişi için değildir, toplum içindir. Kuralları evrenseldir. Hukukta eşitlik vardır.

Türkiye'de bu anlamsız süreci yaşatan aklın sona ereceği zamana doğru gidiyoruz. İşte bu mücadele de bir seferberlik mücadelesidir. Bu siyasi bir mücadele değil. Bu toplumun akılla bilimle adaletle buluşma mücadelesi. Bu aklın dışındaki bütün tutumları kınıyoruz. Adaletsizliğe yapılan bütün hamleleri kınıyoruz. Bir kişinin değil, adaletin hukukun işletildiği bir ülke istiyoruz"

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar