Kılıçdaroğlu Şırnak'ta konuştu: Adalet sağlanmadan helalleşme olmaz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Uludere katliamında yaşamını yitiren 34 kişinin yakınlarını ziyaretinin ardından "28 Aralık 2011 tarihinde acı bir olay gerçekleşti. Acı hala dinmiş değil. Dinmesi için olayın aydınlatılması gerekiyor. Ben aydınlatacağımın sözünü vermek için buradayım. Adaleti sağlamadan helalleşme olmaz. Ölenler elbet geri gelmeyecek ama annelerin acısının biraz olsun dinmesi gerekiyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu Şırnak'ta konuştu: Adalet sağlanmadan helalleşme olmaz
Son Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 15:49
4 Ağustos 2022 Perşembe 15:46

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Aralık 2011’de Uludere katliamında yaşamını yitiren 34 kişinin yakınlarını ziyaretinin ardından basın açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu, olaya ilişkin "28 Aralık 2011 tarihinde acı bir olay gerçekleşti. 34 evladımızı kaybettik. Bunların 18'i 18 yaşından küçüktü. Acı hala dinmiş değil. Dinmesi için olayın aydınlatılması gerekiyor" ifadelerini kullanarak adaletin yerine getirilmesinin gerektiği vurgusunu yaptı. CHP lideri, sözlerine "Ben aydınlatacağımın sözünü vermek için buradayım. Adaleti sağlamadan helalleşme olmaz. Ölenler elbet geri gelmeyecek ama annelerin acısının biraz olsun dinmesi gerekiyor" diye devam etti.

'KPSS'de hakkı yenenlerin haklarını savunmak zorundayız'

Kılıçdaroğlu, KPSS'nin iptaline ilişkin soruya ise "Boşuna Milli Eğitim Bakanlığının kapısına gitmedim. Oraya gidip buranın da mutlaka bir şekilde adalet dağıtması gerektiğini söyledim. Sözlüde hakları yenilenler vardı. Sınavlarda hakları yenilenleri de gördük. Çürüyen bir yapı var ve bu çürüyen yapıyı düzeltmek zorundayız. KPSS'ye giren, hakkı yenen bütün evlatlarımızın da hakkını, hukukunu savunmak zorundayız. Bu ülkeye adaleti getireceğiz. Buradan bütün millete söz veriyorum ki KPSS'ye girip hakkı elinden alınan o gencecik pırıl pırıl evlatlarımızın, umutla sınavın iyi geçtiğini veya kötü geçtiğini düşünen evlatlarımızın da hakkını, hukukunu korumak zorundayız. Türkiye'de adalet içinde yaşamak zorundayız. Adalet bu ülkeye gelirse huzur gelir. Milli Eğitim Bakanlığı, saraydan tutun en aşağıya kadar çürüyen bir devlet yapısı var. Liyakat yok, ahlak yok. Her şey bir anlamda bitmiş vaziyette ama hepsini düzelteceğiz. Söz verdim, bir daha söz veriyorum, adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek" şeklinde yanıt verdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar