Adalet Bakanı'ndan Bakan Soylu ve Berberoğlu açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesine yönelik sosyal medyadan hakaret eden kişi hakkında ve AYM'nin Enis Berberoğlu'na ilişkin kararı hakkında açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı'ndan Bakan Soylu ve Berberoğlu açıklaması
Son Güncelleme: 22 Ocak 2021 Cuma 12:59
22 Ocak 2021 Cuma 11:56

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesine yönelik sosyal medyadan hakarete ilişkin, "Çirkin ifadeleri kınıyorum, lanetliyorum" dedi. Bakan Gül, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) eski CHP milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verdiği hak ihlali kararı içinse "Karar bağlayıcıdır" yorumunu yaptı.

Adalet Bakanı Gül, İçişleri Bakanı Soylu'nun annesine yönelik hakaretler ve AYM'nin Berberoğlu kararına ilişkin açıklamalar yaptı.

Bakan Soylu'dan 'adli kontrol' kararına tepki!

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun annesine yönelik sosyal medyadan hakaret eden kişinin serbest bırakılmasını değerlendiren Gül, "Bu alçak, insanlık dışı ifadeleri kullanan kişinin hukuk önünde en ağır cezayı bulacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

AYM'den Enis Berberoğlu kararı!

AYM'nin Enis Berberoğlu kararına ilişkin ise Bakan Gül, "Elbette Anayasa Mahkemesi kararlarının hepsine katılmadığımız, kabul etmediğimiz bu süreç de dahil, gerekçeli karar açıklandığında da söylenecek çok şey vardır. Tartışılacak, kabul edilmeyecek ama bu uygulanmayacak anlamına gelmez. Kararlar uygulanmak için vardır" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar