için kaldı

Cumhurbaşkanlığı’ndan net mesaj: ABD’ye komplo iddiası saçmalıktan ibaret

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye’nin ABD’ye komplo kurduğu iddialarının saçmalık olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan net mesaj: ABD’ye komplo iddiası saçmalıktan ibaret
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
13 Temmuz 2019 Cumartesi 19:40

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD hakkında ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

Altun şu ifadeleri kullandı:

“Bu ithamlar, 15 Temmuz 2016’da yaşanan ve 251 masum insanın şehit edilmesiyle sonuçlanan hain darbe girişiminin lideri Fetullah Gülen ve suç ortakları tarafından Donald Trump’ın ABD Başkanı seçilmesinden itibaren defalarca ortaya atılmıştır.

Bu karalama kampanyası, Amerikan halkını yanlış yönlendirerek bir NATO müttefiki olan Türkiye’nin, Başkan Trump’ın geçiş ekibi ve yönetiminin üyeleriyle yasadışı bağlantıları olduğuna inandırmayı hedeflemektedir.

Amerika Birleşik Devletleri’ne komplo kurduğumuz düşüncesi saçmalıktan ibarettir.

Türkiye Cumhuriyeti, on yıllardır Amerikan şirketleriyle iş yapmakta; bu meşru faaliyetler hakkında ilgili mercilere bilgi verilmektedir. Amerika Birleşik Devletleri’nde herhangi bir usulsüzlük veya yasadışı faaliyette bulunulduğu suçlamasını kategorik olarak reddediyoruz.

Bugüne dek ABD’nin Türk yargısını etkileme çabalarına rağmen Amerikan yasal sürecine saygımızdan ötürü sessizliğimizi koruduk. Ancak ABD makamlarının bu dezenformasyon kampanyasının kurbanı olduğunu görüyoruz. Hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümü olan Pazartesi günü görülecek davada görev yapan savcıların, iddianamelerinde Gülen hakkında olumlu bir tablo çizmeleri bu durumun en açık göstergesidir. Büyük bir terör saldırısının sorumlusuna kurban muamelesi yapmak kabul edilemez.

ABD makamlarını, Türkiye’nin yasal taleplerini ciddiye alarak müttefikliğin gerektirdiği dikkat ve titizlikle bu taleplerin gereğini yapmaya davet ediyoruz."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar