Abdullah Gül’den yıllar sonra gelen FETÖ itirafı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütü FETÖ’ye ait Bank Asya’nın yıllar önce yapılan açılışına neden katıldığını açıkladı.

Abdullah Gül’den yıllar sonra gelen FETÖ itirafı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
18 Nisan 2019 Perşembe 11:31

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ocakmedya.com’dan Veysi Dündar’a gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını alması hakkında Gül, “Mazbata, hayırlı uğurlu olsun. Artık normalleşmenin zamanıdır, vaktidir. İktidarın önünde 4 – 4,5 yıllık kesintisiz bir zaman var. Bunu en iyi şekilde değerlendirmeleri gerekiyor. Çok önemli problemler bizi bekliyor. Önceliğimiz ekonomi olmalı” dedi.

Eski Cumhurbaşkanı Gül, ‘AK Parti’yi kuran ve onun ilk Cumhurbaşkanı olarak tarihe geçen Gül ile bugünkü AK Parti’yi ayıran çizgi ne?” sorusuna şu yanıtı verdi:

AK Parti’nin vizyon belgesini yazdığını ve ona hala uyduğunu” ifade ediyor. “O belge ne diyorsa ben o rotadayım

AK Parti’nin kurucu ilkelerinden yolunu çeviren ben miyim? Elimdeki 30 km öteyi gösteren dürbün ile baktığımda gördüğüm engeli, engebeyi işaret ettiğim için suçlanmam haksızlık değilse nedir

“Erdoğan ile uzun zamandır görüşmüyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uzun zamandır görüşmediğini dile getiren Gül, “Benim Cumhurbaşkanlığım sırasında iade edilen kanunların çetelesi tutulmamıştır. Ama bugünü anlamanın arka planı işte geçmişte uyarılarıma da yol açan, konulara farklı yaklaşımlardır. Kanun hazırlıklarını yakından takip ettim, yanlış bulduklarımın Meclis’e sunulmadan önce değişmelerini sağladım.” diye konuştu

İbrahim Kalın ve Hulusi Akar’ın tartışılan ziyareti

Gül, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde çok konuşulan İbrahim Kalın ve Hulusi Akar ziyaretiyle ilgili; “Birisi okul arkadaşım (Akar) diğeri ise bizatihi kendimin yurt dışından Amerika’dan (Kalın) davet edip siyasete kazandırdığım kişi” dedi.Gül, bu ikilinin; adaylık sürecini öğrenmek için geldiklerini, ilikli ceketler ve saygın bir seviyede görüşlerini sorduklarını ve cevaplarını aldıklarını belirtti. Gül o görüşmede: “Kimsenin kimseyi tehdide ne ihtiyacı ne de cüreti olduğunu” ifade etti.

“Erbakan’ın talimatıyla gittim”

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yıllar önce FETÖ’nün bankası olan Bank Asya’nın açılışına katılması hakkında da konuştu. FETÖ’yle sürekli ilişkilendirilmeye çalışılan Gül, Erbakan’ın talimatı ile iştirak ettiği banka açılışı haricinde bu yapılanma ile hiçbir tevafuka tabi olmadığını belirtti.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar