AB’den aşı baskını: Milyonlarca doz bulundu

Geçtiğimiz günlerde İtalya’da bir depoda, Avrupa Birliği (AB) tarafından 29 milyon doz AstraZeneca Covid-19 aşısı ele geçirildiği açıklandı.

AB’den aşı baskını: Milyonlarca doz bulundu
Son Güncelleme: 25 Mart 2021 Perşembe 13:09
25 Mart 2021 Perşembe 12:51

Geçtiğimiz Pazar günü Avrupa Birliği (AB) yetkililerine gelen ihbar sonrasında İtalya’nın başkenti Roma’nın birkaç kilometre dışında yer alan bir depoda, 29 milyon doz AstraZeneca aşının ortaya çıktığı açıklandı.

Avrupa Birliği ise bunun üzerine Covid-19 aşı dozlarının ihracatı üzerinde daha sıkı kontroller getirilmesini gerektiğini açıkladı.

Astrazeneca tarafı stoklanmadığını söyledi

Roma’nın birkaç kilometre dışında tespit edilen 29 milyon doz aşısı sonrası ise AstraZeneca'nın bir sözcüsü, aşının AB dışında üretildiğini ve "düşük ve orta gelirli ülkelere dağıtılmadan önce şişelere doldurulmak üzere fabrikaya getirildiğini" söyledi. Sözcü, dozların "stoklandığı" haberlerini ise kesin bir dille yalanladı.

AstraZeneca sözcüsü, aşı üretim sürecinin çok karmaşık ve zaman alıcı bir iş olduğunun altını çizerken bu dozların 13 milyonunun "COVAX'a gönderilmek üzere beklediğini", diğer 16 milyon dozun ise Avrupa'ya dağıtılmak üzere kalite kontrolden geçeceğini söyledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar