ABD’den yeni Venezuela hamlesi!

ABD ile Venezuela arasındaki gerginlik devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Venezuela’daki tüm diplomatları geri çekme kararı aldıklarını açıkladı.

ABD’den yeni Venezuela hamlesi!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
12 Mart 2019 Salı 08:33

ABD yönetimi kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'yu tanımış ve Maduro yönetiminin de istifa etmesini istemişti. Maduro ise ABD’nin isteğini kabul etmeyeceğini söylemişti.

ABD yönetimi, Venezuelaya çeşitli yaptırımlarda bulunmuştu. ABD’den yeni bir yaptırım kararı daha geldi.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı, Venezuela'da kalan ABD'li diplomatları çektiklerini belirterek, bu durumun aynı zamanda Venezuela'daki kötüleşen durumu yansıttığını da ifade etti.

Elektrik kesintileri 5'inci gününde devam ediyor

Venezuela’da perşembe günü akşam saatlerinde başlayan ve hala birçok yerde devam eden elektrik kesintisi nedeniyle ilan edilen resmi tatil bugün de sürecek.

Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Jorge Rodriguez, Venezuela devlet televizyonu VTV’de yaptığı açıklamada, 5’inci gününe giren elektrik kesintisine ilişkin çalışmalarda ilerleme kaydettiklerini; resmi tatilin bugün de uygulanacağını duyurdu.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun aldığı karar gereği, elektrik kesintileri nedeniyle ilk, orta, lise ve dengi okullar ile üniversitelerde ders yapılmayacak, devlet daireleri, fabrikalar ve alışveriş merkezleri hizmet vermeyecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar