ABD’den Suriye’ye ikinci operasyon

ABD, İngiltere ve Fransa; Suriye’ye kimyasal silah kullandığı gerekçesi ile operasyon düzenlemişti. İlk saldırının ardından ikinci bir operasyon daha düzenlendiği öne sürüldü.

ABD’den Suriye’ye ikinci operasyon
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
17 Nisan 2018 Salı 08:19

Bu operasyonu Rusya kınarken İran ise Orta Doğu’nun yıkımı olarak ifade etmişti.

ABD, İngiltere ve Fransa operasyonun kimyasal silah kullanılması nedeniyle yapıldığını ve gerekli olduğunu belirtti. Türkiye ise operasyonu ‘memnuniyetle karşıladıklarını’ açıklamıştı.

 Pentagon operasyonun bir kısımdan oluştuğunu söylerken devam edip etmeyeceği ise merak ediliyordu.

İKİNCİ OPERASYON İDDİASI

 Cumartesi düzenlenen saldırının ardından bugün ikinci bir saldırının daha düzenlendiği öne sürüldü. ABD basınında yer alan habere göre, Humus vilayetinin hava sahasına atılan füzeler Suriye hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildi. Füzelerin nereden ve kim tarafından atıldığı belirtilmezken, Şayrat Hava Üssü’nü hedef aldığı açıklandı.

“BÖLGEDE ASKERİ EYLEMİMİZ YOK”

ABD Savunma Bakanlığı konuya ilişkin bölgede askeri bir operasyon yapmadıklarını söyledi. Suriye resmi haber ajansı SANA ise, "Suriye hava savunma sistemi, Humus üzerinde hava sahasını ihlal eden füzeleri etkisiz hale getirdi" diyerek haberi duyurdu. Arap medyasından yerel kaynaklar ise, Suriye’nin hava sahasında İsrail uçaklarının görüldüğünü öne sürdü.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar