ABD'den Selman'a 72 saat süre

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Suudi  Arabistan'a yaptığı ziyarette Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile yaptığı  görüşmede olayın aydınlatılması için 72 saat süre verdiği iddia edildi.

ABD'den Selman'a 72 saat süre
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
18 Ekim 2018 Perşembe 17:03

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, salı günü Suudi  Arabistan'a yaptığı ziyarette Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile yaptığı  görüşmede, muhatabına muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili  soruşturmayı sonuçlandırması için 72 saat süre verdiği iddia edildi. 

ABD'de yayın yapan Axios internet sitesinin görüşme hakkında bilgisi  olan bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, görüşmede Pompeo, Prens Selman'a  Kaşıkçı olayında gerçeklerin ortaya çıkarılmaması halinde ülkenin uluslararası itibarının zedeleneceği uyarısında bulunarak, bu konudaki soruşturmanın 72 saat  (3 gün) içinde sonuçlandırılmasını istedi.

Yetkili, Pompeo'nun artan uluslararası baskı karşısında "zaman  sınırına" özellikle vurgu yaptığını kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu, olayın üzerinden yaklaşık 2 hafta geçmesinin ardından Suudi Arabistan’a yollamıştı.

Pompeo, Riyad’da yaptığı üst düzey görüşmelerin ardından Ankara’ya  geçerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu  ile görüşmüştü.

Pompeo'dan bir açıklama daha

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "Bu soruşturmanın kısa sürede sonuçlanmasını bekliyoruz. Beklentimiz bu yönde. Hepimiz göreceğiz, Suudi Arabistan'ın atacağı adımları göreceğiz" dedi.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar