ABD'den Rus elitlerine yönelik yeni yaptırım kararı

Biden yönetimi, Ukrayna'da sürmekte olan savaş nedeniyle Kremlin'i cezalandırmaya yönelik son girişiminde, aralarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kız arkadaşı Alina Moratovna Kabaeva'nın olduğu Rus seçkinlerini hedef aldı.

ABD'den Rus elitlerine yönelik yeni yaptırım kararı
Son Güncelleme: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 07:33
3 Ağustos 2022 Çarşamba 07:31

ABD Hazine Bakanlığı, bugün açıkladığı yaptırım listesinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le romantik bağı olduğu belirtilen Alina Moratovna Kabaeva'nın da yer aldığını bildirdi. Bakanlık bu konudaki açıklamasında, Kabaeva'ya, "Rusya Federasyonu Hükümeti'nde lider, memur, üst düzey yönetici veya yönetim kurulu üyesi olduğu için" yaptırım uygulanacağını bildirdi.

Daha önce Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık tarafından yaptırım uygulanan 39 yaşındaki Kabaeva'yla ilgili Bakanlık açıklamasında, Kabaeva'nın "Putin ile yakın bir ilişkisi" olduğu ifadesi yanında "Duma'nın eski bir üyesi ve Kremlin yanlısı bir televizyon, radyo ve basın kuruluşları imparatorluğu Ulusal Medya Grubu'nun şu anki başkanı konumda" bulunduğu vurgulanıyor.

0x0-alina-kabaeva-kimdir-putinin-35-yas-kucuk-sevgilisi-alina-kabaeva-kac-yasinda-1547728386833.jpg

Hazine bakanlığı yaptırım açıkladığı diğer elit isimler arasında, büyük bir çelik üretim şirketi ve iki yan kuruluşu ile yaptırımlardan kaçınma operasyonu yürütmekle suçlanan bir finans kuruluşu ve genel müdürü de yer aldı.

Hazine Bakanı Janet Yellen yaptırımlarla ilgili yaptığı açıklamada, "Masum insanlar Rusya'nın yasadışı saldırı savaşından muzdaripken, Putin'in müttefikleri kendilerini zenginleştirdi ve zengin yaşam tarzlarını finanse etti." değerlendirmesinde bulundu. Bakan Yellen açıklamsında, "Hazine Bakanlığı, Rus elitlerinin ve Kremlin'i destekleyenlerin sayısız cana mal olan bir savaştaki suç ortaklarından sorumlu tutulmalarını sağlamak için elimizdeki her aracı kullanacak." ifadesine yer verdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de yaptığı ayrı bir açıklamada, ABD'nin üç Rus oligarka, Rusya Ulaştırma Bakanlığı tarafından denetlenen bir Rus devlet şirketine, "Rusya ile işbirliği içinde Ukrayna topraklarında gayrimeşru olarak faaliyet gösteren dört kişi ve bir kuruluş" ile 24 Rus savunma ve teknoloji ile ilgili kuruluşlara yaptırım kararı aldığını duyurdu. Blinken ayrıca ABD'nin ayrıca 893 Rusya Federasyonu yetkilisine ve "Rusya'nın Ukrayna'nın Kırım bölgesini sözde ilhakını desteklemek için hareket eden ve dolayısıyla Ukrayna'nın egemenliğini tehdit eden veya ihlal eden 31 yabancı hükümet yetkilisine" vize kısıtlamaları getirdiğini bildirdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar