ABD’den İncirlik kararı: Altyapı projeleri 8 Türk şirketine verildi

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yapılan açıklamaya göre, İncirlik dahil olmak üzere Türkiye'deki ABD Hava Kuvvetlerine ait askeri üs tesisleri ve destek birimlerinin modernizasyonu, tasarım ve altyapı projeleri 8 Türk şirketine verildi.

ABD’den İncirlik kararı: Altyapı projeleri 8 Türk şirketine verildi
Son Güncelleme: 25 Aralık 2019 Çarşamba 09:48
25 Aralık 2019 Çarşamba 09:46

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Türkiye ve ABD arasındaki Savunma Ekonomik İşbirliği Anlaşması uyarınca yerel düzeyde teklifler alındı. Ve bu çerçevede toplam 17 teklif iletildiği kaydedildi.

Değerlendirme sonucu Türkiye'de ABD Hava Kuvvetleri'nin askeri üs tesisleri ve destek birimlerine yönelik genel inşaat kategorilerinde çeşitli dallardan oluşan projeler 8 Türk şirketine verildiği ifade edildi.

Voice of America'nın haberine göre, toplam 95 milyon dolar değerindeki projelerin 31 Aralık 2024'e kadar tamamlanmasının öngörüldüğü de belirtildi.

Söz konusu projelerin verildiği Türk şirketler Adana, Ankara ve İstanbul merkezli.

Projeleri üstlenecek olan şirketlerin adları şu şekilde:

Aytekin Serol İnşaat Taahhüt Mühendislik Anonim Şirketi (Adana), Emta İnşaat Taahhüt ve Ticaret Anonim Şirketi (Ankara), Bor İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Adana), Kuryapı Sağlık Ürünleri Gıda İnşaat (Adana), Santes Uluslararası Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (İstanbul), Serka Taahhüt İnşaat Anonim Şirketi (İstanbul), Set Dış Ticaret Sanayi Petrol Taşımacılık Atık Tesisleri Bilişim ve İnşaat Limited Şirketi (Adana).

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar