Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malcolm X’in kızları ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti sırasında Malcolm X’in kızları ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malcolm X’in  kızları ile görüştü
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
24 Eylül 2018 Pazartesi 12:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak ve bir dizi ziyaretlerden bulunmak için ABD’ye gitmişti.

Erdoğan ziyaretleri sırasında eşi Emine Erdoğan ile birlikte Amerikan siyasetçi ve insan hakları savunucusu Malcolm X’in kızları Qabilah ve Ilyasah’ı kabul etti.

Malcolm X Kimdir?

19 Mayıs 1925 tarihinde Nebraska eyaletinde dünyaya geldi. Asıl adı Malcolm Little'dır. Babası Reverend Earl Little, siyahilerin Amerika'da hiçbir zaman hak ettikleri özgürlüğe kavuşamayacağını düşünen bir Baptist idi.

Babası Reverend Earl, 4 kardeşini beyazlar tarafından işlenen cinayetlere kurban vermiş ve kendisi de 1931 senesinde faili meçhul bir cinayete kurban gitmiştir. Babasının hayatını kaybetmesi üzerine Malcolm ve kardeşleri çeşitli ailelerin yanına, annesi ise akıl hastanesine yerleştirilmiştir.

Evlatlık verildiği ailenin yanında, Massachusetts'te ilkokulu bitirdi. Lise yıllarında parlak bir öğrenci olan Malcolm, avukat olma hayalleri kuruyordu. Bu hayalini duyan öğretmeni, avukatlığın siyahiler için gerçekçi bir hayal olmadığını söyledi ve bu söz üzerine Malcolm eğitimini yarıda bıraktı.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar