ABD’de koronavirüs hızla yayılıyor!

ABD'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı vaka sayısının 3 bin 500'e yaklaştığı ve ölü sayısının ise 65'e yükseldiği bildirildi.

ABD’de koronavirüs hızla yayılıyor! - Sayfa 1

Ülkedeki koronavirüs salgınına ilişkin verileri takip eden Johns Hopkins Üniversitesi'nin açıkladığı güncel rakamlara göre, ABD genelindeki koronavirüs vaka ve ölü sayısı artmaya devam ediyor.

1 4
 
ABD’de koronavirüs hızla yayılıyor! - Sayfa 2

Ülkedeki 50 eyaletin 49'unda görüldüğü rapor edilen koronavirüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı pazar akşamı itibariyle 65'e, vaka sayısı ise 3 bin 485'e yükseldi.

2 4
 
ABD’de koronavirüs hızla yayılıyor! - Sayfa 3

Söz konusu ölümlerin 42'si, virüsün ABD'de ilk görüldüğü eyalet olan Washington'dan rapor edilirken, California'da 6, Florida'da 4 ve New York'ta da 3 ölüm gerçekleşti.

3 4
 
ABD’de koronavirüs hızla yayılıyor! - Sayfa 4

Amerikan medyası, Washington eyaletinde bugün klinik ortamda ilk aşı denemelerinin başlayacağını açıklamıştı. Sağlıklı 45 gönüllü denek üzerinde başlayacak aşı testlerinin başarıyla sonuçlanması durumunda ilgili federal kurumlardan onay alabilmesi ve halkın kullanımına sunulabilmesi için yetkililer 12 ila 18 ay arasında bir süre öngörüyor.

4 4