ABD’de göstericilere ateş açıldı

ABD’de devam eden protestolarda, göstericilerin üzerine ateş açıldığı ve bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

ABD’de göstericilere ateş açıldı
Son Güncelleme: 30 Mayıs 2020 Cumartesi 14:38
30 Mayıs 2020 Cumartesi 14:27

ABD'nin Michigan eyaletinde polis sözcüsü Nicole Kirkwood, Michigan'ın Detroit kentinde Greektown semtinde toplanan göstericilere bir arazi aracından ateş açıldığını söyledi.

Açılan ateşte vurulan 19 yaşındaki erkeğin, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.

Kirkwood, kurbanın kimliğine ve kalabalığa kimin ateş açtığına ilişkin ise ayrıntılı bilgi vermedi.

CNN'e saldırı başladı

ABD'nin Minnesota eyaletinde yer alan Minneapolis kentinde, polisin ensesine bastırması sonucu nefessiz kalarak yaşama veda eden George Floyd adına protesto gösterileri devam ediyor. Son olarak, dünyaca ünlü medya kuruluşu CNN World’ün merkezine saldıran yüzlerce gösterici ile polis arasında arbede yaşandı. Kanalın önündeki CNN logosuna sprey boya ile zarar veren protestocular, girişin camlarını da kırdı.

Minneapolis’te polis şiddetine maruz kalarak hayatını kaybeden George Floyd için birçok kentte bu akşam da protesto gösterileri düzenleniyor.

Şehri yakıp yıktılar!

Minneapolis’te akşam 8.00’den sonra sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine rağmen gösteriler sürdü. Zaman zaman yağma ve şiddet olaylarının yaşandığı kentte polis biber gazı kullandı. Georgia eyaletinin Atlanta kentinde de gerilim tırmanıyor. Protestocular şehir merkezinde bir polis aracını ateşe verdi, bir restoranı da yakıp yıktı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar