için kaldı

Çavuşoğlu’ndan güvenli bölge çıkışı:

ABD ile devam eden güvenli bölge konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, “ABD'nin bir oyalama sürecine girmeye çalıştığını görüyoruz. Bir terör örgütünden bağımsız hareket edemeyen sözde müttefikten bahsediyoruz” dedi.

Çavuşoğlu’ndan güvenli bölge çıkışı:
Son Güncelleme: 10 Eylül 2019 Salı 13:45
10 Eylül 2019 Salı 13:44

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Karadağ Dışişleri Bakanı Srdjan Darmanovic, ikili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenledi.

Güvenli bölge konusunda konuşan Bakan Çavuşoğlu, şu ifadeleri söyledi:

“Amerika ile müzakerelere başladığımız zaman bir ilk adım atıldı. Biz bunu iyi bir başlangıç olarak değerlendirirken de uyarılarımızı net bir şekilde açıkladık. Başka Münbiç olmak üzere, ABD sözünü tutmamıştır. İkinci bir Münbiç olmasın diye uyarılarımızı yaptık. Şu anda ortak bazı devriyeler var. Onun dışında atıldığı söylenen adımlar kozmetik adımlardır.

ABD'nin bir oyalama sürecine girmeye çalıştığını görüyoruz. Bir terör örgütünden bağımsız hareket edemeyen sözde müttefikten bahsediyoruz. Bir taraftan bizimle kozmetik adımlar atarken, diğer taraftan YPG/PKK'ya destek vermeye devam ediyor. Amerika, bu teröristlere güvenli bölge oluşturmaya çalışıyor. Türkiye'nin planı hazır. Burada bir taviz verilmesi doğru değil.

Bu işbirliğinden bir netice çıkmazsa, biz bu bölgeye gireriz. Nasıl Afrin ve Fırat Kalkanı bölgelerini temizlediysek, burayı da temizleriz. Ayrıca buraya da Suriyeliler döndürülür, temel ihtiyaçları karşılanır. Şu ana kadar ABD'nin tavrı bizi tatmin etmekten uzak, PKK/YPG yanlısı bir tavırdır.

PKK'nın ailelerinden zorla aldığı çocuklara karşı bu aileler bugüne kadar sesini çıkaramıyordu. Artık bu anaların yüreği dayanamıyor. Çığlığını biz buradan görüp, hissediyoruz. Her geçen gün çocuklarını isteyen ailelerin sayısı artıyor. Biz bu ailelerin sesinin Avrupa'dan duyulmasını istiyoruz."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar